ABD: Siyasi bir çözüme kavuşana kadar Rojava’da kalacağız!

.

ABD’nin Suriye Özel Temsilci Yardımcısı David Brownstein, dün Rojava’da Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) başkanlık yetkilileriyle yaptığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

ENKS Başkanlık Konseyi üyesi Süleyman Oso, Shafaq News’e verdiği demeçte, yapılan görüşmeye ilişkin olarak, ABD elçisinin, Suriye krizine siyasi bir çözüm bulana kadar ABD’nin Rojava’da kalmaya devam edeceğini belirttiğini söyledi.

Browstein ayrıca, IŞİD’in yeniden canlanma ihtimali ve Kürtlerin Rojava’daki varlıklarının ülkesi için önemine değinerek, ABD’nin Suriye’de kalmaya devam edeceğini yineledi.

ENKS Başkanlık Konseyi üyesi Oso, ABD’li yetkilinin görüşmede, Rojava’daki yönetimin tüm bileşenleri kapsayacak şekilde olması gerektiğine, ABD’nin Kürt Ulusal Konseyi’nin yönetime katılımını garanti eden bir anlaşmaya varmak için Kürt müzakerelerini desteklemeye devam edeceğini belirttiğini vurguladı.

Öte yandan Oso, Browstein’ın Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi ile görüşerek, koordineli olarak çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Süleyman Oso, bölgede ENKS üzerindeki ihlallerin bitmesinin ardından Duhok Anlaşması kapsamında Demokratik Birlik Partisi ve diğer müttefiklerle anlaşmaya varmak için tüm ciddiyetin sergileneceğini sözlerine ekledi.

Brownstein’in Kürdistan Bölgesi ziyaretine de vurgu yapan Süleyman Oso, bölge liderlerinin, Kürtlerin çıkarına hizmet etmeyen gündemlerden uzaklaşmayı, Kürtler arasında en yakın zamanda anlaşmaya varılması gerektiğini vurguladıklarını belirtti.

Oso ayrıca, Browstein’ın Kürdistan Bölgesi’ne yaptığı ziyareti işaret ederek, ABD temsilcisinin Kürdistan Başkanı, Başbakan ve Başkan Barzani’ye yönelik övgülerini dile getirdi.

Kurdistan Haberleri

"Türklerin Kürtleştirilmesi" iddialarının altında yatan gerçek: Kürt varlığının inkârı
Şok tespit: Tavşantepe köyünde Narin Güran dışında 15 çocuk ölümü!
İskandinavya'da bir ilk: İsveç, Ezidilere işkence suçlamasıyla bir kadına dava açtı
Dicle Anter: Ağabeyim babamın kapısını hep açık tuttu
Kars'ta Abughamrents Kilisesi'nin duvarlarındaki yazılar siliniyor