ABD'den misilleme: Suriye'deki İran bağlantılı gruplara ait hedefler vuruldu

ABD Merkez Güçleri Komutanlığı (CENTCOM), 12 Kasım’da Rojava’nın Şaddadi Devriye Üssü'ne yapılan roketli saldırının ardından İran destekli milislere ait bir silah depolama ve lojistik üssüne yönelik hava saldırıları gerçekleştirildiğini duyurdu.

CENTCOM’dan yapılan açıklamaya göre, hedef alınan tesis, İran’ın desteklediği milis grupların operasyonel kapasitesini artırmak amacıyla kullanılan bir merkezdi. Saldırılar, ABD personeline yönelik yapılan roketli saldırıya karşılık olarak planlandı.

İran destekli grupların roketli saldırısında, ABD tesislerine herhangi bir zarar gelmezken, ABD veya müttefik güçlerinden de herhangi bir yaralanma olmadığı  belirtildi.

CENTCOM, yapılan roketli saldırıya karşılık İran destekli gruplara hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Açıklamada bu operasyonun, İran destekli grupların bölgedeki ABD ve Koalisyon kuvvetlerine yönelik saldırı hazırlıklarını zayıflatmayı hedeflediğini duyurdu.

General Kurilla’dan  uyarı

Açıklamada, CENTCOM komutanı General Michael Erik Kurilla’nın sözlerine yer verildi. Kurilla, “ABD personeline, müttefiklere ve tesislerine yönelik saldırılar kabul edilemezdir. Kendimizi savunma hakkımızı saklı tutuyoruz ve bölgedeki müttefiklerimizle birlikte, bölgedeki güvenliği tehdit eden her türlü saldırıyı kararlılıkla takip edeceğiz” dedi.

 

Amerika Haberleri

Zahawi: Irak, Kürtleri ekonomik gelişme için fırsat olarak görmeli
Trump: Putin'le savaşı sona erdirmek için müzakerelere başlama konusunda anlaştık
Trump ailesinin Ortadoğu’daki yatırımları neler?
ABD, Kürt doktorun yapay kalbini onayladı: Doğal bir kalp gibi
Kürt sporcu Cihad Akipa eski Avrupa şampiyonuna karşı zafer kazandı