ABD'den Peşmerge ve DSG açıklaması!

.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bu ortaklık nedeniyle Peşmerge Güçleri, DSG ve Irak güvenlik güçlerine övgülerde bulundu.

Terör örgütü IŞİD’in bozguna uğratılmasının ikinci yıldönümünde açıklamada bulunan Bakan Blinken, IŞİD tarafından kontrol edilen toprakların tamamının Uluslararası Koalisyon Güçleri, Peşmerge Güçleri, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve Irak ordusuyla birlikte temizlendiğini ifade etti.

"Terör örgütünün kilit liderleri etkisiz hale getirildi"

Dışişleri Bakanı Blinken terör örgütü IŞİD’in bölgedeki kalıntıları üzerinde baskı uygulamak için bu ortaklarla birlikte çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.

Blinken açıklamasında, IŞİD’in “halifeliğinin” mağlup edilmesinin ardından 83 üyeli Uluslararası Koalisyonun IŞİD’in örgütlenme, saldırı planlama, istihdam ve radikalleştirme çabalarını engellemek için çalışmaya devam ettiğini belirterek, “Terör örgütünün kilit liderleri etkisiz hale getirildi, kalan liderlerini de isyan hareketini önlemek ve adalet karşısına çıkartılmaları için aramaya devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

"8 milyon kişi evlerine geri döndü"

IŞİD’e karşı yapılan savaşın ardından neredeyse 8 milyon kişinin evlerine geri döndüğünü belirten Blinken, Koalisyonun istikrarı ve bölgedeki yaşamı yeniden tesis etmek için destek sağladığını kaydetti.

Ayrıca Bakan Blinken, “Irak ve Suriye’deki toprakların temizlenmesinin IŞİD’le mücadelede önemli bir dönüm noktasıdır” diyerek şu ifadelere yer verdi:

“Ancak yine de misyonumuz tamamlanmış değil. Uluslararası Koalisyon düşmanın yok edilmesi kararlılığı konusunda hala birlik içinde; Irak, Suriye ve diğer ülkeler de bunun için mücadeleye devam edecek. ABD, Uluslararası Koalisyona ve IŞİD’in kalıcı şekilde bozguna uğratılması amacına güçlü bağlılığını sürdürüyor."

Kurdistan Haberleri

"Türklerin Kürtleştirilmesi" iddialarının altında yatan gerçek: Kürt varlığının inkârı
Şok tespit: Tavşantepe köyünde Narin Güran dışında 15 çocuk ölümü!
İskandinavya'da bir ilk: İsveç, Ezidilere işkence suçlamasıyla bir kadına dava açtı
Dicle Anter: Ağabeyim babamın kapısını hep açık tuttu
Kars'ta Abughamrents Kilisesi'nin duvarlarındaki yazılar siliniyor