AB’den Şam hükümetine yaptırım: 8 Bakan listeye alındı

.

Suriye hükümetine yönelik yeni yaptırımlarda bulunan Avrupa Birliği (AB) Konseyi’nden yapılan açıklamada, Esad rejimi ve destekçilerine yönelik yaptırım listesinin genişletildiği ifade edildi.

AB'nin açıklamasına göre Suriye'de Esad rejiminin yeni atanan bakanlarından 8’inin yaptırım listesine dahil edilmesi kararı alındığı vurgulandı.

Ayrıca açıklamada, son eklenenlerle birlikte Esad rejiminden yaptırım uygulanan kişi sayısının 288'e çıktığına dikkati çekilerek, bu kişilere seyahat yasağı uygulandığı ve mal varlıklarının dondurulduğu kaydedildi.

AB'nin açıklamasına göre, söz konusu yaptırım listesinde ayrıca 70 kuruluşun yer aldığı anımsatıldı. Yaptırımlar, seyahat yasağı ve mal varlıklarının dondurulmasını içeriyor. 

 

Ortadoğu Haberleri

İran'ın Suriye'deki terk edilmiş üsleri: 'Sadece sırt çantamızı alıp gitmemiz emredildi'
AB’den Suriye Dışişleri Bakanı'na Brüksel daveti
Beyaz Saray: Türkiye'nin güvenlik endişelerini anlıyoruz
Üst düzey ABD yetkilisinden Suriye'ye sürpriz ziyaret
Colani: İran'ın bölgedeki projesini 40 yıl geriye götürdük