Ahmet Nesin: Sadat-Mehdi-Libya, Erdoğan darbe hazırlığında mı?

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve 15 Temmuz darbe girişiminin gölgede kalan yönlerine dair sık sık yazılar kaleme alan Ahmet Nesin, son yazısında, "Sadat-Mehdi-Libya, Erdoğan darbe hazırlığında mı" sorusunu yöneltti.

Haber Merkezi- Artı Gerçek'teki yazısında, konuyu 'paralel ordu' olarak da nitelendirilen SADAT'a getiren Nesin, "...Erdoğan’ın askeri danışmanı Adnan Tanrıverdi’nin özel ordusunun Libya’ya paralı asker göndermeye başlaması. Biliyorsunuz, Erdoğan’ın özel ordusu dediğimiz ordunun adı SADAT" yorumunu yaptı.

SADAT'ın, Libya'ya asker gönderilmesi tartışmalarının ardından sıkça gündeme gelmeye başladığına değinen Nesin, "15 Temmuz 2016 darbesi öncesi fazla bilinmeyen bu şirketin kuruluş tarihi bana ilginç geldi. AKP’nin kuruluş tarihi 14 Ağustos 2001, SADAT’ın kuruluş tarihi ise 28 Şubat 2012. Anlayacağınız SADAT AKP’nin kuruluşundan 6-7 ay sonra kuruluyor. Ben bunun tesadüf olduğuna inanmıyorum" görüşünü dillendirdi.

SADAT'ın kurucusu Adnan Tanrıverdi'nin, "İslam Birliği olacak mı olacak. Nasıl olacak Mehdi Hz. geldiği zaman. Biz ortamı hazırlıyoruz" sözlerini değerlendiren Nesin, Türkiye'den Libya'ya uçuşu gösteren bir biletin görüntüsünü paylaştı ve bu uçuşa 128 bilet alındığını öne sürdü.

Rezervasyonu yapanın da MİT olduğu yönünde bilgi aldığını ifade eden Nesin, yazısını şu ifadelerle sürdürdü:

"Esasında MİT Erdoğan’ın emriyle paralı asker kiralamış durumda ve kişi başı ne kadar ödendiğini bilmiyoruz.

Bu 3 olayı arka arkaya koyduğumda benim aklıma Erdoğan’ın, bu kez kendisinin başlatacağı bir darbe aklıma geliyor. Erdoğan’ı İslamiyet’in başı diye düşünenlerin sayısı en azından Türkiye’de az değil, bu proje fazla saklanmıyor. Ne yeni sistemde, ne de eski sistemde Erdoğan’ın yada AKP’nin tek başına yada MHP’yle beraber seçim kazanma olasılığı neredeyse sıfırın altında. Erdoğan ve AKP kolkola girmişler, koşar adım halinde darbeye doğru gidiyorlar.

Kimileyin düşünüyorum, Ergenekon ve Balyoz davaları beraatla sonuçlanmasaydı acaba her şeye karşın 15 Temmuz gecesi yaşanır mıydı? Hayır yaşanmazdı, Erdoğan NATO’cularla anlaşmaya çalışırdı ve bu kez onların emrinde iktidarını sürdürürdü. Bir anlamda sanki Ergenekon ve Balyoz davaları bir emirle beraat ettirilmiş de diğer ekip darbeye zorlanmış, dolayısıyla Erdoğan kendi öz ve hakiki darbesini yapabilsin.

Uzun lafın kısası, ben bundan sonra RTE Darbesi’nden korkuyorum, çünkü Erdoğan seçimler öncesi hiçbir garantiyi alamadı ve erken seçimsiz de cumhurbaşkanı adayı olamıyor. Türkiye içeride en zor dönemine giriyor, bundan önce hep çantada keklik olarak gördükleri seçimler artık karşı taraf için çantada keklik konumuna geldi, SADAT hazır, Libya’ya pratiğe gidiyor, Mehdi’nin gelmesine az kaldı, gerisini siz düşünün."

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz

Siyaset Haberleri

BM: Suriye’yi de içine çekecek bölgesel savaş riski var
Emine Şenyaşar'a Meclis'te engel
AYM: "Soykırım" ve "katliam" ifadeleri yasaklamaya gerekçe olamaz
AKPM Türkiye Raportörü: AİHM kararlarına uyulması acil bir konu
Türkiye’de erişime engellenen web sitesi sayısı 1 milyonu aştı