Akar: İkinci S-400 bataryasının teslimatı yarın başlıyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemlerinin ikinci bataryasının yarın Türkiye'ye sevk edilmeye başlanacağını açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemlerinin ikinci bataryasının yarın Türkiye'ye sevk edilmeye başlanacağını açıkladı. Akar, ABD ile de güvenli bölge için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerinin ikinci parti sevkıyatı yarın başlıyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “İkinci bataryanın temini için yarından itibaren intikaller, taşıma faaliyetleri başlayacak” dedi.

Suriye’de güvenli bölge hakkında da konuşan Akar “Amerikan askeri unsurları ile müşterek devriyelerin yakın bir zamanda başlaması için çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

Akar, Yüksek Askeri Şura sonrası 5 generalin emekliliğini istemesine ilişkin soruya da “Emeklilik TSK mensuplarının da doğal hakkıdır” yanıtını verdi.

 

Siyaset Haberleri

Diyarbakır'da Uluslararası Gastronomi Yarışması finalleri yapıldı
TMMOB Elektrik, İnşaat, Makina Mühendisleri Odaları ve Mimarlar Odası’nın Grand Kartal Otel Yangını Raporu Açıklandı
Van Belediyesi’ne şafak operasyonuyla kayyım
TÜSİAD'dan kayyım ve tutuklamalara tepki
ÇEVİRİ | Foreign Affairs: PKK’nın sonu mu?