Akşener: HDP’li vekillerin yerinde olsam istifa ederdim!

.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP’li vekiller hakkında hazırlanan fezlekeler, Meclis Başkanlığı döneminde Selahattin Demirtaş ile olan ‘gündem dışı söz verme’ olayı ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ismini birlikte anarak Kadınlar Günü’nü kutladığı Pervin Buldan hakkında açıklamalarda bulundu.

Akşener katıldığı bir televizyon programında, HDP’li vekiller hakkında hazırlanan fezlekelere ilişkin “Fezlekelerde CHP’nin ne yapacağı merak edilmedi niye biz merak ediliyoruz. Bize bir taciz var. Ben HDP milletvekillerinden biri olsaydım... Ben o 10 milletvekillerinden olsaydım arkadaşlarımı toplar hadi istifa ediyoruz derdim” ifadesini kullandı.

Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın ismiyle kendisinin ismine yer verdiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajını değerlendirerek, “Arkadaşlarım, İmamoğlu’nun söyleminde ikimizin isminin aynı yerde geçmesinden rahatsızlar. İmamoğlu Millet İttifakı'nın belediye başkanı aynı zamanda CHP mensubu. CHP mensubu olarak siyasi davranış tutum olarak vesaire oranın sorumluluğu ama İstanbul’a hizmet konusunda bizim de ortak sorumluluk alanımızı oluşturuyor” şeklinde konuştu.

“Buldan beni faili meçhulcü ilan etti!”

Akşener daha sonra, arkadaşlarının bu duruma karşılık üzüldüğünü belirterek, Buldan’ın 24 Haziran’da kendisini faili meçhulcü ilan ettiğini söyledi.

Akşener konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“24 Haziran’da Fox Televizyonu'nda Sayın Buldan çıktı faili meçhulcü olduğumu, katil demedi de tarif etti, eşinin öldürülmesinde azmettirici olduğumu söyledi. Genç bir kadınsınız hamilesiniz eşiniz öldürülmüş o günün içişleri bakanına, Genelkurmay başkanını, MİT müsteşarını bilirsiniz çünkü onlardan eşinizin faillerinin bulunması için onlara gidersiniz. Bilmemesi yanlış bilip bilmiyorum demesi iki kere yanlış.”

“Demirtaş’a ‘gündem dışı’ verilen söz hakkı”

Akşener, Meclis Başkanlığı dönemindeyken Selahattin Demirtaş’a grup başkanvekili olarak gündem dışı söz verdiğini hatırlatarak şu ifadelere yer verdi:

“Meclis başkanlığım döneminde MHP milletvekili olarak, Selahattin Demirtaş'a grup başkanvekili olarak gündem dışı söz vermiştim. Selahattin Demirtaş grup başkanvekiliydi geldiler ve bana dediler ki, neden gündem dışı söz verdiniz. Dedim ki, ben demokrasiye ve kurallara inanan birisiyim. İç tüzüğe göre sizin gündem dışı söz alma hakkınız var. Siz orada seçildiğiniz şehrin problemlerini anlatmakla yükümlüsünüz. Bana dedi ki, İngiliz demokrasisine inanıyorsunuz o zaman, yani kurallar demokrasisine.”


 

Siyaset Haberleri

BM: Suriye’yi de içine çekecek bölgesel savaş riski var
Emine Şenyaşar'a Meclis'te engel
AYM: "Soykırım" ve "katliam" ifadeleri yasaklamaya gerekçe olamaz
AKPM Türkiye Raportörü: AİHM kararlarına uyulması acil bir konu
Türkiye’de erişime engellenen web sitesi sayısı 1 milyonu aştı