Almanya’dan operasyon açıklaması: Türkiye'yi uluslararası hukuku dikkate almaya çağırıyoruz

.

Almanya, Türkiye’nin Rojava ve Kürdistan Bölgesi’ne yönelik hava harekatına ilişkin yaptığı açıklamada "Türkiye'yi uluslararası hukuku dikkate almaya çağırıyoruz" ifadesini kullandı.

Almanya hükümeti, Türkiye'nin Rojava ve Kürdistan Bölgesi’ne yönelik düzenlediği hava harekâtı ile ilgili olarak 'uluslararası hukuk' açıklamasında bulundu. Alman Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Christopher Burger, "Türkiye'yi orantılı hareket etmeye ve uluslararası hukuku dikkate almaya çağırıyoruz" diyerek, sivillerin her an korunması zorunluluğuna vurgu yaptı.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, hava harekatı nedeniyle sivillerin öldüğü yönündeki haberlerin 'son derece endişe verici' olduğunu belirten Alman Dışişleri sözcüsü, "Diğer tüm aktörlerle birlikte Türkiye'yi de Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde mevcut gerginliği daha da tırmandıracak hiçbir eylemde bulunmamaya çağırıyoruz" diye konuştu. Alman Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Burger konuyla ilgili olarak, saldırıda PKK ya da PKK'ye yakın grupların sorumluluğuna dair eldeki işaretleri 'son derece ciddiye aldıklarını' belirtti ancak Birleşmiş Milletler (BM) Antlaşması'nın 51'inci maddesi uyarınca 'meşru müdafaa hakkının misilleme hakkını içermediğini' vurguladı.

Kurdistan Haberleri

Mesrur Barzani’den ‘Şengal’ açıklaması: 'Normalleşme için varılan anlaşma uygulanmalı'
ABD: Irak-Türkiye petrol boru hattı yeniden faaliyete geçmeli
"Türklerin Kürtleştirilmesi" iddialarının altında yatan gerçek: Kürt varlığının inkârı
Şok tespit: Tavşantepe köyünde Narin Güran dışında 15 çocuk ölümü!
İskandinavya'da bir ilk: İsveç, Ezidilere işkence suçlamasıyla bir kadına dava açtı