Amedi Kaymakamı: PKK ile Türkiye arasındaki çatışmalar nedeniyle 201 köy boşaltıldı

.

Amedi Kaymakamı Warşin Mayi, Türk ordusu ile PKK arasındaki çatışmalar nedeniyle Amedi ilçesine bağlı 201 köyün boşaltıldığını söyledi.

Kurdistan24’e konuşan Duhok’un Amedi ilçesinin kaymakamı Warşin Mayi, Türkiye ile PKK arasındaki çatışmalar nedeniyle köylere hizmetlerin gitmediğini ifade ederek, "Buna rağmen Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Amedi sınırları içerisinde çeşitli projeleri hayata geçirmek için sürekli çaba gösteriyor." dedi. 

Warşin Mayi, bölgede zaman zaman yaşanan çatışmalar nedeniyle Amedi ilçesine bağlı 356 köyden 201'inin boşaltıldığını açıkladı.

Başbakan Mesrur ​​Barzani'nin bölgeye yaptığı ziyaretin ardından birçok projenin uygulanmasına karar verildiğini anımsatan Warşin Mayi, "Bölgede her gün çatışma tehditleri var. Ama projeler durmuyor ve devam ediyor." ifadesini kullandı.

PKK’nin varlığı gerekçesiyle Türkiye’nin zaman zaman Kürdistan Bölgesi sınırlarını bombalaması, can ve mal kayıplarının yanı sıra, tarım ve turizm alanlarının da büyük zarar görmesine neden oluyor.

 

 

 

Kurdistan Haberleri

Mazlum Abdi’den ‘Suriye devrimi’ mesajı
Bağdat'ın gölge oyunu: Suriye ziyareti Irak'taki derin siyasi ayrışmaları açığa çıkardı
Suriye Anayasa Komitesi Üyesi: Anayasada Kürtlerin hakları gözetildi
G7 İran'ı 'hemen' diyaloğa girmeye çağırdı
Mesut Yeğen: Anlaşma birçok ülkenin uzlaşmasını yansıtıyor