AP Başkanı: "Avrupa satılık değil, demokrasimiz saldırı altında"

.

Avrupa'daki yolsuzluk soruşturmalarına dikkat çeken Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Metsola, yolsuzluk ve rüşvet skandalıyla sarsılan AP'nin ve Avrupa'nın satılık olmadığını, böyle düşünenlere karşı sert şekilde yanıt verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini ifade etti.

İtalya Dışişleri Bakanlığının ev sahipliğinde düzenlenen 15. İtalya Büyükelçiler Konferansı'nın açılışını, İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile AP Başkanı Roberta Metsola yaptı.

"Rusya'nın yasa dışı işgali coğrafyamızı altüst etti"

Ukrayna'ya verdikleri desteğe dikkat çeken AP Başkanı Roberta Metsola şu sözlere yer verildi:

"Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik acımasız ve yasa dışı işgali coğrafyamızı altüst etti ama ben Avrupa'nın buna verdiği yanıttan dolayı gurur duyuyorum. Pek çoğunun bizi bölünmüş gördüğü konuda ortak kararlar aldık. Bu, Avrupa'nın ve diplomasinin zaferidir." 

Metsola açıklamasında, Ukrayna'nın kendilerinden siyasi, insani, askeri, enerji ve mali destek talep etmeye devam edeceğini kaydederek, "Ukrayna’yı destekleme konusunda gelecek yıl daha da güçlü olmak zorundayız. Yorgunluk göstermesine izin veremeyiz çünkü Rusya’nın istediği bu; sabrımızı ve sistemlerimizi tüketmek. Ukraynalılardan istediğimiz dayanıklılığı biz de göstermeliyiz" dedi.

"Demokrasimiz saldırı altında"

Ayrıca AP Başkanı konuşmalarında, AP'yi sarsan yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama skandalına da değinerek, "Demokrasimiz saldırı altında. Üçüncü ülkelerden gelen kötü niyetli aktörler, Avrupa'nın satılık olduğunu düşünüyor ama bütün bunlara sert şekilde yanıt verdik ve vereceğiz de" ifadesini kullandı.

Kurdistan Haberleri

Yazar Bayram Karaca Kürt-Kav’ın düzenlediği etkinlikte okuyucularla buluştu
İRAN - Kürt kadın mahkum açlık grevinde
KÜRT KAV Diyarbakır’da "Kürt Coğrafyasında İnanç Toplulukları" konferansı düzenleyecek 
DİAYDER davasında 16 kişiye hapis cezası
ABD, İran'ın olası yanıt beklentisiyle Orta Doğu'ya F-16'lar konuşlandırdı