Ayn İsa’da Siha saldırısı 2 sivil yaralandı

.

Rakka Valiliği'nin 50 km kuzeyindeki Ayn Isa kasabasına Türk insansız hava aracı saldırı düzenledi

 Rakka Valiliği'nin 50 km kuzeyindeki Ayn Isa kasabasına Türk insansız hava aracının düzenlediği saldırıda iki sivil yaralandı.

Ayn Isa ve kırsalının yanı sıra Tel Abyad'ın batı kırsalındaki köyler ve Rovada’ki diğer bölgeler, 2019'dan bu yana Türk kuvvetleri ve Suriye Ulusal Ordusu (SMO) olarak da bilinen bağlı silahlı muhalif grupları tarafından art arda bombardımana maruz kalıyor.

Yerel bir kaynaklar, Türk insansız hava aracının kasabanın kuzey girişindeki otoyol üzerindeki benzin istasyonu önünde toplanan sivilleri hedef aldığını söyledi.

Ayn Issa kasabası, Jazira, Deyrezzor, Rakka, Kobani, Menbic ve Halep bölgeleri arasında bir bağlantıdır.

Saldırı iki sivilin yaralanmasıyla sonuçlandı;  Omar Alloush hastanesine kaldırılan yaralılar 21 yaşındaki Ahmed el-Khedr ve 20 yaşındaki Ali Halil.

Kurdistan Haberleri

Başkan Barzani ve Mazlum Abdi, DSG-Şam anlaşmasının detaylarını görüştü
Rojava'da Qamışlo Ayaklanması’nın üzerinden 21 yıl geçti
Suriye İnsan Hakları Ağı’ndan rapor: 803 kişi yargısız infaz edildi
Almanya'dan Mazlum Abdi ve Ahmed Şaraa arasındaki anlaşmaya destek!
Neçirvan Barzani’den DSG ve Suriye Yönetimi arasında imzalanan anlaşmaya ilişkin açıklama