Bağdat’ta sokağa çıkan silahlı milisler Kazımi’yi tehdit etti!

.

 Irak’ın başkenti Bağdat’ta sokağa çıkan silahlı Şii milisler, gövde gösterisi şeklinde Başbakan Mustafa Kazımi’yi tehdit ettiler.

Kazimi’nin resminin üzerinde ayakkabı izi ve makas işaretleri ile “Kulağını kesmenin zamanı geldi” sloganları yazılı posterlerini taşıyarak tehditlerde bulunan “Raballah” adlı Şii milis grubu, şehir merkezinde büyük çaplı bir konvoyla gövde gösterisi yaptı.

Ellerinde silah ve roketlerle bir bildiri okuyan milisler Kazimi’den; bütçenin yasa tasarısının kabul edilmesi, dolar kurunun eski seviyeye çekilmesi ve Kürdistan Bölgesi bütçe payının gönderilmemesi gibi taleplerde bulundular.

Elde edilen bilgilere göre gövde gösterisi sırasında milislerin Irak İçişleri Bakanlığı İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Ahmed Ebu Rehif’in ofisini ablukaya aldığı ve Rehif’in resmini de çiğnediğini kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ahmed Ebu Rehif, Bağdat’taki bazı fotoğraflarını paylaşarak, “Bağdat’ta güvenlik güçlerini ziyaret ederken” ifadeleriyle milislere yanıt verdi.

Diğer yandan Irak’ta yayın yapan Al Sharqiya News kanalı, 7 milis grubunun, Irak’ta ABD güçlerine yönelik ateşkesi bozma konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı.

Ortadoğu Haberleri

Türkiye’de neo-Nazi yapılanması “Ulusal Cephe” Zafer Partisi’ni destekliyorlar
Hamaney, Haniye suikastine karşılık olarak İsrail'e direkt saldırı emri verdi
ABD Dışişleri: Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesini desteklemiyoruz!
Meslek örgütlerinden AB'ye, Türkiye'de ifade özgürlüğü için mücadele etme çağrısı
ÇEVİRİ | James Jeffrey: ABD savaş sonrası Gazze’de çok uluslu idari yapı planlıyor