Başbakan Barzani, Avustralya ve Güney Kore’nin Irak Büyükelçilerini kabul etti

.

Başbakan Mesrur Barzani, bugün Avustralya ve Güney Kore’nin Irak Büyükelçisini kabul etti.

Avustralya'nın Irak Büyükelçisi Glenn Miles ile gerçekleşen görüşmede her iki taraf, ikili ilişkilerin geliştirilmesinin, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde güvenlik ve istikrarın korunmasının ve bölgedeki terör tehdidiyle mücadelenin önemi üzerinde mutabakata vardı.

Kürdistan Bölgesi ile federal hükümet arasındaki sorunların anayasa çerçevesinde çözülmesi, bölgenin hak ve mali yetkilerinin sağlanması, parlamento seçimlerinin bu yıl uygun bir zamanda bileşenlerin katılımıyla özgür ve adil bir şekilde yapılmasının önemi de görüşmede ele alınan konular arasında yer aldı.

Güney Kore'nin Irak Büyükelçisi Choi Sung-soo ile gerçekleşen görüşmede ise ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesine vurgu yapıldı.

Başbakan'ın Kürdistan Bölgesi'nin her alanda geliştirme ve kalkınmasına yönelik çalışma vizyonuna övgüde bulunan Güney Kore Büyükelçisi, ülkesi ile Kürdistan Bölgesi arasındaki dostane ilişkilere dikkat çekerek, 20 yıl önce Kürdistan Bölgesi'ne gelerek ikili ilişkileri güçlendiren Kore Zeytin Askeri Timi'nin Kore Uluslararası İş Birliği Ajansı (KOICA) ile koordineli olarak çalışmalarını ve hizmetlerini hatırlattı.

Başbakan Barzani de bölgenin kalkınma sürecine verdiği destek, iş birliği ve katılımından dolayı Güney Kore'ye teşekkür ederek, ülkenin çeşitli alanlardaki başarılı deneyiminden yararlanmanın önemini vurguladı.

 

Kurdistan Haberleri

1990’lı yıllarda yakılarak boşaltılmıştı: Tarihi köye ‘Sit’ yasağı
Kürdistani Bölgeler Kurulu: Araplaştırma politikası nüfus sayımını tehdit ediyor!
Dersimlilere göre uzun yaşamın sırrı organik beslenmek ve kul hakkı yememek
Hasta Türkçe bilmiyor diye muayene edilmedi
Hakurk, Gare, Kandil ve Asos’a hava saldırısı