Başkan Barzani: Kürdistan halkının iradesi düşmanın zorbalığından çok daha güçlü

.

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan halkının iradesinin, düşmanın zorbalığı, uçakları ve ateşinden çok daha güçlü olduğunu vurguladı. 

Başkan Mesud Barzani, 9 Haziran felaketlerinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Bundan 58 yıl önce, 9 Haziran 1963’de özgürlük isteyen Süleymaniyeli bir grup, ulusal değerlerine hakaret etmedikleri için dönemin suçlusu Zaim Sadık tarafından şehit edildi” diyen Başkan Barzani, “Süleymaniye’nin bu ölümsüz şehitleri, bedel ödemeleriyle halkımız için çok değerli bir fedakarlık ve özgürlük istemi dersi oldular” ifadelerini kullandı.

Zaim Sadık’ın bu suçu işlemesinin ardından 22 sonra 9 Haziran 1985 tarihinde başka bir katliama imza atıldığını kaydeden Başkan Barzani, “Düşmanın suçlu eli masum mültecilere uzandı. O dönemin Irak rejimi Zêwe’de mültecilerin bulunduğu bölgeyi vahşice bombaladı. Bu cinayette yüzlerce günahsız mülteci ve göçzede kadın ve çocuk şehit olup yaralandı” diye konuştu.

Başkan Barzani sözlerini şöyle sürdürdü:

“Düşman, kadın, çocuk ve özgürlük isteyen Kürtleri şehit ederek, zulmederek ve yakarak, Kürdistan halkının mücadeleye devam etme iradesini kıracağını düşünüyordu. Ancak Kürdistan halkının varlık ve mücadele iradesi, düşmanın zorbalığı, uçağı, ateşi ve işkencesinden çok daha güçlüdür. Sonrasında halkımızın düşmanlarının akıbetini gördük ve halkımızın yüksek iradesi vicdansız düşmana galip geldi.”

Kurdistan Haberleri

Ekrem İmamoğlu gözaltına alındı
Netanyahu: Orta Doğu’yu değiştireceğiz
Putin ve Trump anlaştı: 30 gün süreyle 'kısmi' ateşkes sağlandı
SOHR iç şavaş tehdidine dikkat çekti: 100 günde 6 bin 316 kişi öldü
Gazeteci İsmail Saymaz hakkında gözaltı kararı