Başkan Barzani: Kürdistan yiğit bir evladını, ben de kardeşimi kaybettim

.

 Başkan Mesud Bazrani PDK Politbüro üyesi Dr. Roj Nûrî Şaweys için yayımladığı mesajında “Kürdistan yiğit bir evladını ve büyük bir devrimcisini kaybetti. Ben de kardeşim, can yoldaşım ve yakın bir dostumu kaybettim” dedi.

PDK Politbüro Üyesi Roj Nûrî Şaweys’in vefatı vesilesiyle bir başsağlığı mesajı yayımlayan Başkan Barzani, "Ne yazık ki, bu sabah saatlerinde halkımızın  yorulmak bilmeyen Peşmergesi, mücadele insanı ve vatanperver PDK Politbüro üyesi Dr. Roj Nûrî Şaweys’i hastalık nedeniyle kaybettik” ifadelerini kullandı.  

Başkan Barzani mesajını şöyle sürdürdü: "Dr. Roj Nûrî Şaweys, halkımızın ve partimizin farklı dönemlerindeki mücadelesinde gerek dağlardaki gerekse yasal egemenlik dönemlerinde Kürdistan’ın inşa ve idare sürecinde, yine Irak’ta siyasi, diplomatik çalışmalara öncülük etti. Onun tek amacı Kürdistan halkının çıkarları çerçevesinde her görevde yürekten ve bir Peşmerge ruhuyla en iyi şekilde hizmet etmekti.”

Dr. Roj Nuri Şaweys’in, yaşamını Kürdistan halkının meşru davasına ve Kürdistan halkının yüce amaçlarının elde edilmesine, toprağı ve milleti savunmaya adadığını vurgulayan Başkan Barzani, “Bu yolda cesur bir Peşmerge’ydi ve Barzani’nin yoluna ve Kürtlüğe vefayla bağlıydı. Dr. Roj Nuri Şaweys’in vefatı hepimiz için büyük bir acıdır ve onun kaybı Kürdistan halkı ile PDK için büyük kayıptır. Kürdistan, bir lider ve devrimcisini kaybetti. Ben de kardeşim, akranım, can yoldaşım ve yakın bir dostumu kaybettim” dedi.

Başkan Barzani’nin mesajının sonunda şu ifadelere yer verildi:

“Kendimize, Dr. Roj’un vatanperver ailesine, PDK yönetimi, kadro, üye ve taraftarlarına, merhumun arkadaş, dost ve mevizdaşlarına, gayret ve beden şehrine, tüm Kürdistan halkı ile Irak ve dünya özgürlük yanlılarına başsağlığı diliyorum.

Yüce Allah’tan rahmetli Dr. Roj Nuri Şaweys’i cennetiyle müjdelemesini, herkese sabır ve huzur vermesini diliyorum.

Kurdistan Haberleri

Mesrur Barzani’den ‘Şengal’ açıklaması: 'Normalleşme için varılan anlaşma uygulanmalı'
ABD: Irak-Türkiye petrol boru hattı yeniden faaliyete geçmeli
"Türklerin Kürtleştirilmesi" iddialarının altında yatan gerçek: Kürt varlığının inkârı
Şok tespit: Tavşantepe köyünde Narin Güran dışında 15 çocuk ölümü!
İskandinavya'da bir ilk: İsveç, Ezidilere işkence suçlamasıyla bir kadına dava açtı