Başkan Barzani: Raperi’nin değerleri ve amacı sonsuza dek korunmalı!  

.

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan’daki ayaklanmanın (Raperin) 30’uncu yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Barzani yayımladığı mesajda “Raperin’in 30’uncu yıldönümü vesilesiyle başı dik şehit aileleri, kahraman Peşmergeler, vatanseverler, devrimciler ve özgürlükçüler ile Kürdistan’ın tüm sınıf ve vatandaşlarını kutluyorum” ifadesini kullandı.

“Kürdistan halkı onurlu bir şekilde yaşamak için çalıştı, kanını verdi ve ayaklandı” açıklamasını yapan Başkan Barzani mesajında, “Raperi’nin değerleri ve amacı sonsuza dek korunmalı” dedi.

Başkan Barzani, Raperin’in Kürtlerin kendi topraklarında, demokratik bir tarzda yaşamak için kendi kurum ve kuruluşlarını oluşturmak ve haklarını özgürce kullanmak için gerçekleştiğini vurgulayarak sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Raperin, Kürdistan halkının özgürlük mücadelesinde esaret ve sömürgeciliğe karşı direnişte bir dönüm noktasıydı. Kürdistan halkı baskı, esaret ve meşru haklarının inkarını reddetti. Raperin’in amacı; baskı ve zulüm altında olduğu bir dönemde Kürdistan halkının toprak ve hak mücadelesiydi.”

Başkan Barzani Raperin ile ilgili olarak sözlerine şu ifadeleri ekledi:

“Raperin’in amacı ve kazanımlarının kaybedilmesi ve küçük sınırlara çekilmeye çalışılması kabul edilemez. Kürdistan halkı çalıştı, kanını döktü ve onurlu bir şekilde yaşamak için ayaklandı. Raperin’in değeri ve amacını karşı olan tüm kişi ve tarafların, aslında şehitlerin kanına ve Kürdistan halkının onlarca yıldır yürüttüğü mücadele ve verdiği kurbanlara karşı olduğunun bilinmesi gerekir. Kürdistan’ın yüz binlerce evladı Raperin’in amacını ve değerlerini savunmaya hazırdır.

Kurdistan Haberleri

"Türklerin Kürtleştirilmesi" iddialarının altında yatan gerçek: Kürt varlığının inkârı
Şok tespit: Tavşantepe köyünde Narin Güran dışında 15 çocuk ölümü!
İskandinavya'da bir ilk: İsveç, Ezidilere işkence suçlamasıyla bir kadına dava açtı
Dicle Anter: Ağabeyim babamın kapısını hep açık tuttu
Kars'ta Abughamrents Kilisesi'nin duvarlarındaki yazılar siliniyor