Başkan Barzani: Ülkenin vekalet savaşlarına sürüklenmesini kabul etmeyiz

Başkan Mesud Barzani, son günlerde Irak ve bölgede “tehlikeli bir durumun oluştuğuna” dikkat çekerek, “Böylesi durumlarda çözüm için akıl ve mantığa başvurulmalı, duygusallık ve sonuçsuz pazarlıklara değil” dedi.

Haber Merkezi- İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Heşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’in ABD’nin drone saldırısında öldürülmesinin ardından bölgede tansiyonun yükselmesi üzerine yazılı bir açıklama yapan Başkan Barzani, taraflara itidal çağrısında bulundu.

Barzani mesajında şu sözlere yer verdi:

“Geçtiğimiz birkaç gün içerisinde Irak ve bölgede son derece tehlikeli bir durum ortaya çıkmış bir durumda. Tüm taraflar da büyük tehlikeyi seziyor. Böylesi durumlarda çözüm bulmak için akıl ve mantığa başvurulmalı, duygusallık ve sonuçsuz pazarlıklara değil.

Şimdi süreç patlamanın eşiğinde ve kaos girift bir hal almış durumda. Bu nedenle tüm taraflar sorumluluk hissetmeli, akıl ve hikmetle bütün tarafların çıkarlarına hizmet eden makul bir çözüm bulmalı. Sorunlar böylesi bir yöntemle çözülecekse eğer biz de çözüm arayışlarına yardımlarımızı esirgemeyiz. Ancak ülkenin vekalet savaşlarına karıştırılmasına ve mechul bir geleceğe sürüklenmesine katılmayız.”  

 

Nerina Azad

 

Siyaset Haberleri

BM: Suriye’yi de içine çekecek bölgesel savaş riski var
Emine Şenyaşar'a Meclis'te engel
AYM: "Soykırım" ve "katliam" ifadeleri yasaklamaya gerekçe olamaz
AKPM Türkiye Raportörü: AİHM kararlarına uyulması acil bir konu
Türkiye’de erişime engellenen web sitesi sayısı 1 milyonu aştı