Başkan Barzani ve Curmhurbaşkanı Erdoğan bir araya geldi

Resmi temaslarda bulunmak üzere sabah saatlerinde Ankara’ya giden Kürdistan Başkanı Neçirvan Barzani ve Turkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesi başladı.

Sabah saatlerinde Ankara’ya giden Kürdistan Başkanı Neçirvan Barzani ilk olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Çavuşoğlu görüşmesinden sonra Başkan Barzani bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Barzani ve Erdoğan’ın görüşmeleri devam ediyor.

Çavuşoğlu görüşmesi

Kürdistan Başkanı Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyet, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Görüşmede tarafların ekonomi ve ticaret başta olmak üzere ilişkilerin her alanda geliştirilmesine yönelik konuşuldu. Mevlüt Çavuşoğlu, ülkesinin Covid-19’la mücadelede Kürdistan’a yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

Macron görüşmesi sonrası Ankara ziyareti

2 Eylül’de Bağdat’ta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelen Neçirvan Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Başbakan Mustafa Kazimi ve Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi ile görüşmeler gerçekleştirmişti.

Kurdistan Haberleri

ABD'den Roj ve Hol Kamplarına ilişkin açıklama
Ressam Saadet Barzani: Vatanımdan uzakta yaşamak beni yabancı gibi hissettirdi ama aynı zamanda vatanıma olan sevgimi de artırdı
Toprağın Hasreti Çekti
Cihatçıları korurken Suriye'yle 'normalleşme' mümkün mü?
PWK: Pine Cafe Sahibi Ramazan Şimşek Serbest Bırakılmalıdır