Belçika, Rojava'dan 22 IŞİD’li vatandaşını geri aldı

.

 Belçika, kadın ve çocuklardan oluşan 22 IŞİD’li vatandaşını Rojava Kürdistanı'ndan ülkesine geri getirdi.

Fransız Basın Ajansı, Belçika vatandaşı olan IŞİD üyesi ailelerden 16 çocuğu ve 6 kadını, Suriye'nin kuzeydoğusundaki bir kamptan Savunma Bakanlığı uçağıyla ülkesine geri götürdüğünü açıkladı.

Gözler Belçika Federal Savcılığı'nın bu konuya yönelik bir basın açıklaması yapması ve ayrıntılara yer vermesi yönünde.

Rojava Kürdistanı'ndaki kamplarda Çok sayıda IŞİD üyesi aile özellikle Heseke kentindeki Hol kampında yaşıyor. BM yetkililerine göre, çoğu IŞİD'li kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 60 bin kişi bu kamplarda yaşamakta.

Diğer yandan Özerk Yönetim yaptığı açıklamalarda bu ailelerin uluslararası yardımlara ihtiyaçları olduğunu belirterek ilgili ülkelerin vatandaşlarını kamplardan geri götürmeleri çağrısını yaptı.

Kurdistan Haberleri

Almanya'dan G7 ülkelerine 'Putin'e karşı birlik olma' çağrısı
İsrail’den Colani’ye: Her sabah gözlerini açtığında bizi görecek!
Salih Müslim Türkiye Gazetesi'ne konuştu: ABD'nin talimatı ile anlaşmadık, özerklik talebimiz yok
Pentagon: Suriye'den çekilmeyeceğiz
Başkan Barzani ve Mazlum Abdi, DSG-Şam anlaşmasının detaylarını görüştü