CENTCOM'dan Türkiye ve Orta Doğu'ya ilişkin açıklama!  

.

Türkiye ve Orta Doğu gelişmelere ilişkin açıklamada bulunan ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral McKenzie, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında NATO Zirvesi'nde yapılması planlanan görüşmenin, iki ülkenin ilişkilerinin geleceği için olumlu olacağını ifade etti.

Washington merkezli American Enterprise Institute (AEI) adlı düşünce kuruluşunda konuşan Kenneth McKenzie, Orta Doğu’daki gelişmelere ilişkin açıklamalara yer verdi.

CENTCOM Komutanı McKenzie, Türkiye’nin bölgede, özellikle de Suriye ve Libya’da artan askeri kabiliyetlerinin ABD için bölgesel dinamikleri etkileyip etkilemediğine ilişkin bir soruya “Öncelikle Türkiye uzun zamandan beri değerli bir NATO ortağımızdır. Türkiye ile 5. Madde (NATO Anlaşması'nın) üzerine kurulu ilişkimiz var” açıklamasında bulundu.

Ayrıca açıklamasında, Türkiye’nin Irak ve Suriye konusunda haklı güvenlik kaygılarının olduğunu ve bunu anladıklarını dile getiren Kenneth McKenzie şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye ile yapmaya çalıştığımız şey, mutabakat kurabileceğimiz alanları artırmaktır. Anlaşmazlıklarınız olsa da dost olmaya devam edebilirsiniz. Türkiye ile anlaşmazlık yaşadığımız alanlar var ama bu konuda iyi bir işaret var ki iki başkan NATO’da görüşecekler, sanırım gelecek ay. Bunun gelecek için oldukça olumlu olacağını düşünüyorum."

Kurdistan Haberleri

Dicle Anter: Ağabeyim babamın kapısını hep açık tuttu
Kars'ta Abughamrents Kilisesi'nin duvarlarındaki yazılar siliniyor
13 ilde yaban keçileri 'ihale' adı altında katledilecek
Rusya Dışişleri Bakanlığı: Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerimizi geliştireceğiz
Bilgay Duman: İran Cumhurbaşkanı’nın Irak Ziyareti Nasıl Okunmalı?