CPT: PKK’nin ateşkesinin ardından 2 gündür çatışma yaşanmadı

ABD merkezli CPT (Christian Peacemaker Teams) örgütünün Kürdistan Bölgesi temsilci Kameran Osman, son iki gündür Türk Silahlı Kuvvetleri ile PKK arasında Kürdistan Bölgesi’nde herhangi bir saldırı ya da çatışma yaşanmadığını söyledi.

CPT Kürdistan Bölgesi Temsilcisi Kameran Osman, bugün yaptığı açıklamada, "Son 45 saat içinde Türk ordusu, Kürdistan Bölgesi topraklarına herhangi bir saldırı düzenlemedi. PKK ile askerler arasında herhangi bir çatışma yaşanmadı" dedi.

CPT’nin sahada Türkiye ve İran’ın Kürdistan Bölgesi’ne yönelik askeri operasyonlarını izlediğini belirten Kameran Osman, TSK’nın son hava saldırısının 2 Mart’ta Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Segire köyü yakınlarında gerçekleştiğini söyledi.

27 Şubat 2025’te Abdullah Öcalan, PKK’ye silah bırakma çağrısında bulundu.

PKK, Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine 1 Mart’ta ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

Ancak ateşkesin ertesi günü, 2 Mart sabahı TSK, Duhok’un Dereluk nahiyesine bağlı Linke Dağı’nı helikopterlerle bombaladı ve PKK de buna karşılık verdi.(Rudaw)

 

 

Kurdistan Haberleri

İran’dan Türkiye açıklaması: Sessiz kalmayacağız
Netanyahu: Dürzilere ve Kürtlere elimizi uzatacağız
Gazeteci Nagehan Alçı: Pazarlık yok, önce silahlar gömülecek ondan sonra konuşulacak
Mazlum Kobani’den İsrail desteğine yeşil ışık: “İsrail bölgede etkili bir güç, memnuniyet duyarız”
Trump Kongre’de konuştu: “Amerika geri döndü. Panama Kanalı’nı geri alacağız