Diyarbakır Barosu: Zaho için suç duyurusunda bulunacağız

.

Diyarbakır Barosu, Duhok’un Zaho ilçesinde 8 kişinin öldüğü, 23 kişinin yaralandığı bombardımana ilişkin suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Diyarbakır Barosu, Duhok’un Zaho ilçesinde Türkiye tarafından düzenlendiği öne sürülen bombardımana ilişkin açıklama yaptı.

Baro açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kürdistan Federe Bölgesinin Zaho ilçesinde TSK’nın bombardımanıyla, içlerinde çocukların da olduğu siviller hayatını kaybetmiştir.

Roboski’de olduğu gibi söz konusu Kürtler olunca insancıl hukuk değersizleşiyor. Yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Kürdistan’a başsağlığı diliyoruz.

Diyarbakır Barosu, sivillerin yaşamına mal olan bu saldırılarla ilgili sorumluların tespiti ve cezalandırılması için gerekli suç duyurularında bulunacak ve etkin bir hukuki sürecin takipçisi olacaktır.”


Zaho Kaymakamı Muşir Beşir, Türkiye tarafından gerçekleştirildiğini kaydettiği bombardımanda 8 kişinin yaşamını yitirdiğini, 23 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Konuya ilişkin Türkiye tarafından şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kurdistan Haberleri

Almanya'dan G7 ülkelerine 'Putin'e karşı birlik olma' çağrısı
İsrail’den Colani’ye: Her sabah gözlerini açtığında bizi görecek!
Salih Müslim Türkiye Gazetesi'ne konuştu: ABD'nin talimatı ile anlaşmadık, özerklik talebimiz yok
Pentagon: Suriye'den çekilmeyeceğiz
Başkan Barzani ve Mazlum Abdi, DSG-Şam anlaşmasının detaylarını görüştü