DSG, El-Hol Kampı’nda esir alınan Ezidi bir kadını kurtardı

.

Rojava’da, IŞİD mensuplarının eş çocuklarının kaldğı El-Hol Kampı’na Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından düzenlenen operasyon sırasında Ezidi bir kadın kurtarıldı. Böylece kadının yaklaşık on yıldır devam eden esaretine son verildi.

Konuyla ilgili DSG’nin X hesabından bugün açıklama yapıldı. Açıklamada, “YPJ Ezidi kadın Kovan Aido Xorto'yu El-Hol Kampı’ndaki IŞİD'den başarıyla kurtardı. Aslen Şangal'ın Hardan köyünden olan Kovan, 2014 yılında Şengal katliamı sırasında IŞİD tarafından kaçırılmıştı” ifadeleri yer aldı.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ), DSG'nin tamamı kadınlardan oluşan ortak gücü olarak biliniyor.

DSG’nin X paylaşımında kurtarılan kadının iki küçük çocuğuyla birlikte çekilmiş fotoğrafı da yer aldı.

IŞİD, Ağustos 2014'te Ezidilerin merkezi olan Şengal'i işgal edip soykırım gerçekleştirdi. Örgüt 6 bin 417 Ezidi kadın ve çocuğu kaçırarak köleleştirdi. Bunların yaklaşık 2.700'ü hala kayıp.

DSG Hol Kampı’na bugüne kadar çok sayıda güvenlik operasyonu düzenledi. Cumartesi günü, "çocuklar arasında aşırıcılığı yayan” bir IŞİD mensubunun yakalandığı duyuruldu.

Kurdistan Haberleri

ABD Dışişleri'nden Kürdistan petrolü açıklaması
ENKS Sözcüsü: 'Kürt sorunu kongre bildirgesiyle çözülmeyecek'
Özerk Yönetim: Suriye Ulusal Diyalog Kongresi Suriye halkını temsil etmiyor
Suriye'de Kürtsüz 'Ulusal Diyalog Konferansı'ndan ne sonuç çıktı?
Suriye Ulusal Diyalog Kongresine davet edilmeyen siyasi taraflardan tepki