DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkında 22 yıl hapis cezası ve tutuklama kararı verildi

.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve eski HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e Türkiye’nin Efrin operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamalar ve DTK çalışmaları nedeniyle 22 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Güven hakkında ayrıca tutuklanma kararı da verildi.

Güven’in birleştirilmiş iddianamelerden oluşan ve 18 ayrı suçlamadan yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Güven’in katılmadığı duruşmada, avukatları Serdar Çelebi ve Cemile Turhallı Balsak hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı tekrarladığı esas hakkındaki mütalaasında, Güven’in “Örgüt kurma ve yönetmek”, “örgüt üyesi olmak”, “halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtmak”, “kanuna aykırı yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” iddialarıyla cezalandırılmasını talep etti.

 MA’nın haberine göre; yapılan savunmaların ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, Güven’e 22 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, hüküm ile birlikte Güven hakkında tutuklanma kararı da verdi.

 

Siyaset Haberleri

Cumhuriyet’i Çok Sevmiştim!
Diyarbakır'da Uluslararası Gastronomi Yarışması finalleri yapıldı
TMMOB Elektrik, İnşaat, Makina Mühendisleri Odaları ve Mimarlar Odası’nın Grand Kartal Otel Yangını Raporu Açıklandı
Van Belediyesi’ne şafak operasyonuyla kayyım
TÜSİAD'dan kayyım ve tutuklamalara tepki