DÜ’de Kürt Dili öğrencilerinden şenlikli buluşma

.

Dicle Üniversitesi Kürd Dili ve Edebiyatı Öğrenci Topluluğu’nun organize ettiği etkinliği Kuzey Yıldızı Vakfı destekliyor. Her yıl yapılması planlanan tanışma etkinliğine öğretim üyeleri, dengbejler ve ilgili konuklar davet edildi.

Diyarbakır da Dicle üniversitesinde 2024-2025 öğretim yılında etkin hale getirilen Kürt dili ve edebiyatı bölümü tercih döneminde yoğun ilgi gördü.

Dicle üniversitesi Sezai Karakoç Edebiyat Fakültesi bünyesinde eğitim veren Kürt dili ve edebiyatı bölümünün öğrencilerinin düzenlediği tanışma etkinliğine Dengbejler, bölüm öğretim üyeler ve vatandaşlardan da katılım gösterildi.

Bölümün ilk öğrencilerinden Faike Şık; “Kürt dili ve edebiyatı bölümünü çok isteyerek tercih ettim.Tercih listemin ilk sıralarında Kürt dili ve edebiyatı bölümüne yer verdim.Tercihler açıklandığında Bu bölümü kazandığımda çok mutlu oldum.Ana dilimizi normalde sadece özel hayatımızda kullanabiliyorduk ama şimdi bu alanın bir lisans bölümünün açılması tarihimizi, kültürümüzü bilimsel alanda incelemeyi çok istiyorum.

Kültürümüzü kendi dilinde inceyecek olmak bizi çok heyecanlandırıyor. Bölümümüze ilgi yoğun oldu.Derslerimize 1 ay önce başladık.Ve çok güzel ilerliyoruz.

Bu alanda akademik çalışmalar yapacağım için Çok mutluyum.Dilimizi akademik anlamda da güçlü hale getireceğiz. Bölümümüzün ilk yıl kontenjanı 25 bunun şehrimizde talep fazla olduğu için giderek artacağını düşünüyoruz.” Dedi.

Kuzey Yıldızı Vakfının desteklediği tanışma etkinliği dengbej ve fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Kaynak: Tigris Haber

Kurdistan Haberleri

Abdi: Koalisyon Güçlerinin arabuluculuğunda Türkiye ile bir diyalog süreci var
DUHOK - Yola döşenen patlayıcı imha edildi
Kürt düğününe saldırı: Elektrikler kesildi, bir genç dövülüp, gasp edildi
AYM, zafer işaretine verilen cezayı kabul edilemez buldu
Arkeologlar, suya tapan tarikata ait 4 bin yıllık bir mezarlık keşfetti