"Emniyetin koordine sorunu Amed Radyo'yu mağdur ediyor"

.

Amed Radyo'nun ekipmanları altıncı kez çalındı. Genel Yayın Yönetmeni Ferad Memedoğlu olayı Kürt Medyasına yönelik bir saldırı olarak yorumladı.

Diyarbakır'da yayın yapan ve sistematik olarak yayını engellenen Amed Radyo'nun bu kez de kabloları kesildi. Genel Yayın Yönetmeni Ferad Memedoğlu, altıncı kez yaşanan hırsızlığa ve yayın engellemeye Diyarbakır Valiliği önünde açıklama yaparak tepki gösterdi.

Valilikten randevu istediğini ancak kendisine randevu verilmediğini söyleyen Memedoğlu altı kez yapılan hırsızlık ve saldırı hakkında bianet'e konuştu.

"Bu, Kürt Medyasına yönelik bir saldırıdır"

Olayın Kürt Medyası'na yönelik bir saldırı girişimi olduğu söyleyen Memedoğlu, kablo kesme ve hırsızlık olaylarının özellikle belirli günlerde yapıldığına dikkat çekti. Memedoğlu şöyle konuştu:

"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Diyarbakır Valisi radyo ve televizyon sahiplerinin yaşadığı mağduriyete dair çalışma yapacağına söz verdi. Talaytepe’ye yol yapacaklardı. Bir merkez kuracaklardı ve güvenlik sistemi olacaktı. Yolun ilk kısmı geldi, gerisi gelmedi."

Hırsızlığı yapan kişiler hep aynı

"Hırsızlığı yapanların hep aynı kişiler olduklarımı biliyoruz. Her defasında aynı şekilde yapılıyor çünkü. Güvenlik kamerası taktık, o da çalındı. Alarm da çözüm olmuyor, insani bir yaşam alanı değil çünkü. İhbar geldiğinde ulaşması kolay olmuyor. Emniyetin koordine sorunu bizi mağdur ediyor."

Amed Radyo TV hakkında

2010’de Ferat Mehmetoğlu’nun  RTÜK'e yaptığı başvurunun onaylanmasıyla yayın hayatına başladı. Saat başı Kürtçe Türkçe haber servisi yapıyor. İnternet haber sitesinden de iki dilli yayın yapıyor.

Kurdistan Haberleri

Tanju Özcan, Merih Demiral’ın ‘Bozkurt’ heykelini dikti
Yurt dışında yaşayan vatandaşların çoğu seçimler için geri döndü
İsrail kabinesi İran hakkında kararını verdi
CENTCOM’un eski komutanı ABD kuvvetlerinin Rojava’da kalmasını destekliyor
Cumartesi Anneleri/İnsanları beraat etti