Fransa'da futbol maçında saldırı: Türk taraftarlar Ermeni kulübünün oyuncularına saldırdı

.

Fransa'da bir Türk takımı ile bir Ermeni takımının karşı karşıya geldiği futbol maçında ırkçı saldırı yaşandı. Fransa medyasına göre Türk taraftarlar, sahaya girerek Ermeni futbolculara saldırdı. İki Ermeni futbolcu yaralandı.

Fransa'da dün oynanan bir bölge maçında, Ermeni Spor Birliği Valance takımı ile Türk toplumunu temsil eden FC Turquoise futbol kulübü karşılaştı. Ermeni kulübünün maçın ilk yarısında 2-0 önde olduğu sırada şiddet olayları patlak verdi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre Türk taraftarlar sahaya girerek Ermeni futbolcuları yaraladı. Fransa medyasına göreyse Türk taraftarlar, sahaya girerek Ermeni futbolculara saldırdı. Bu sırada tribünlerden ırkçı sloganlar ve hakaretlerin duyulduğu belirtildi.

Polisin devreye girmesiyle maç durduruldu. Saldırı sırasında iki Ermeni futbolcu yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Saldırganların bıçak taşıdığı öne sürüldü.

'BIÇAKLA SALDIRDILAR, BUNA IRKÇI SALDIRI DENİR'

Fransa'nın Figaro Dergisi'nin Müdür Yardımcısı J-Christophe Buisson, saldırıya ilişkin şu yorumu yaptı: "Bir bölge futbol maçı sırasında, takımları FC Turquoise'in Fransız-Ermeni Valence (Homenetmen) takımına karşı 2-0 geride kalmasından mutsuz olan Türk taraftarlar, Ermeni kökenli oyunculara bıçakla saldırdı. Buna ırkçı saldırı denir."

Olayın ardından Fransız Ermeni toplumu, FC Turquoise taraftarlarının "Bozkurtlar" olarak bilinen Türk milliyetçisi işaretini yaptığı bir fotoğrafı kamuoyuyla paylaştı.

(Agos, DIŞ HABERLER)

Kurdistan Haberleri

Tanju Özcan, Merih Demiral’ın ‘Bozkurt’ heykelini dikti
Yurt dışında yaşayan vatandaşların çoğu seçimler için geri döndü
İsrail kabinesi İran hakkında kararını verdi
CENTCOM’un eski komutanı ABD kuvvetlerinin Rojava’da kalmasını destekliyor
Cumartesi Anneleri/İnsanları beraat etti