Hesekê - Rus konvoyunda mayın patladı: 1 ölü, 3 yaralı

.

Rojava’nın Hesekê kenti kırsalında Rus konvoyunda bomba patladı, 4 Rus askeri yaralandı.Yarlı askerlerden birinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Hesekê’nin Serêkaniyê ilçesinin El-Esedî köyü yakınlarındaki Suriye Demokratik Güçleri (HSD) ile rejim arasındaki mevziler ile Türk ordusu ve milislerinin mevzilerini ayıran hatta Rus askerlerini taşıyan araçta mayın patladı. Patlamada 4 Rus askerinin yaralandığını bildirildi.

Yaralı Rus askerinin HSD kontrolündeki Dirbesîye kentindeki bir sahra hastanesine götürüldüğü, bir askerin hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. Yaralı askerlerin hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Serêkaniyê 9 Ekim 2019’da düzenlenen operasyon sonrası Türkiye’nin desteklediği silahlı grupların kontrolüne girdi.

Kurdistan Haberleri

Ekrem İmamoğlu gözaltına alındı
Netanyahu: Orta Doğu’yu değiştireceğiz
Putin ve Trump anlaştı: 30 gün süreyle 'kısmi' ateşkes sağlandı
SOHR iç şavaş tehdidine dikkat çekti: 100 günde 6 bin 316 kişi öldü
Gazeteci İsmail Saymaz hakkında gözaltı kararı