Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil: Eğitime ara verilecek

.

 Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Cotyar Adil, 1’den 11’e kadar olan sınıfların eğitimine 12 Mart ile 24 Mart tarihleri arasında ara verileceğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Cotyar Adil, 1’den 11’e kadar olan sınıfların eğitimine 12 Mart ile 24 Mart tarihleri arasında ara verileceğini söyledi.

Başkent Erbil’de gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, vakaların artışa geçmesi nedeniyle hükümetin Covid-19’la mücadelede yeni tedbir kararları aldığını belirtti.

Adil, 1’den 11’e kadar olan sınıfların eğitimine 12 Mart ile 24 Mart tarihleri arasında ara verileceğini kaydederek, maske kullanımıyla ilgili denetimlerin sıklaştırılacağını ifade etti. Hükümet Sözcüsü, cafelerde nargile servisine asla izin verilmeyeceğini dile getirdi.

Irak’tan Kürdistan Bölgesi’ne gelenlerden son 72 saat içerisinde yaptırdığı Covid-19 testinin isteneceğini vurgulayan Adil, seyahat şirketlerinin buna kesinlikle dikkat etmesi gerektiğini kaydetti.

Hükümet Sözcüsü, Newroz’da sokağa çıkma yasağına dair henüz herhangi bir karar alınmadığını bildirdi.


 

Kurdistan Haberleri

"Türklerin Kürtleştirilmesi" iddialarının altında yatan gerçek: Kürt varlığının inkârı
Şok tespit: Tavşantepe köyünde Narin Güran dışında 15 çocuk ölümü!
İskandinavya'da bir ilk: İsveç, Ezidilere işkence suçlamasıyla bir kadına dava açtı
Dicle Anter: Ağabeyim babamın kapısını hep açık tuttu
Kars'ta Abughamrents Kilisesi'nin duvarlarındaki yazılar siliniyor