İhaleyle 235 Dağ Keçisi Öldürülecek!

.

Tarım ve Orman Bakanlığı 14’üncü Bölge Müdürlüğü Van İl Şube Müdürlüğü, “av turizmi” kapsamında avlattırılacak yabancı avcı kotalarının satış işi ihalesi için resmi ilan yayınladı. Bu kapsamda Bingöl de 5 kota ile yer alırken, ülkede toplam 235 yaban keçisi avı için kota belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı 14’üncü Bölge Müdürlüğü Van İl Şube Müdürlüğü, “av turizmi” kapsamında avlattırılacak yabancı avcı kotalarının satış işi ihalesi için resmi ilan yayınladı.

Bu kapsamında, aralarında Bingöl’ünde yer aldığı Türkiye'nin birçok ilinde yaban keçisi avı için kota belirlendi.

480 BİN TL KARŞILIĞINDA YABAN KEÇİLERİNİ KATLEDECEK

Bu kapsamda, Mersin'de 53, Antalya'da 36, Artvin'de 21, Niğde'de 16, Sivas'ta 12, Muğla'da 11, Hatay, Erzincan Kayseri ve Adıyaman'da 10'ar Erzurum'da 8, Maraş'ta 7, Isparta'da 6, Bingöl ve Giresun'da 5, Karaman'da 4, Adana'da 3, Van, Hakkari ve Gümüşhane'de 2'şer, Konya ve Siirt'te 1'er yaban keçisi katledilecek. İhaleye göre dışardan gelen avcılar 480 bin TL ödeyerek yaban keçilerini katledecek.

Polen Ekoloji Hayvan Özgürlüğü Grubu üyesi Mansur Karaca, ARTI TV'ye yaptığı açıklamada, yaban keçilerinin Katledilmesinin doğal yaşamı yok ettiğini ve iktidarın bu konudaki maddi çıkarlarının arkasında yattığını vurguladı. Karaca, “Av turizmi adı altında yapılan ihale, uzun vadede ekosistemin çöküşüne neden olacaktır. İktidar, sadece bugünü kurtarmak için bu tür yolları seçiyor” ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI SÖZLEŞMELERE AYKIRI HAREKETLER

Karaca, ayrıca Türkiye'nin imzaladığı uluslararası sözleşmelere de aykırı hareket edildiğine dikkat çekerek, bu durumu umursamayan bir anlayışla karşı karşıya olduklarını belirtti.

Kurdistan Haberleri

Diyarbakır'da AK Parti'nin ret oylarına rağmen çok dilli tabela asılacak
5 soruda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümü
Diyarbakır'da "60 yıl: 60 an" fotoğraf sergisi açıldı
DİTAM, ‘Diyarbakır, Yerel Hizmetler ve Ortak Akıl’ Toplantısı Raporunu açıkladı
Diyarbakır, 2 bin Çocuk Hekimini ağırlıyor