İkisi çocuk 5 Kürt göçmen Sava Nehri’nde boğuldu

.

Avrupa’ya gitmek üzere yolan çıkan Mardinli ve Ağrılı 2’si çocuk 5 kişi, Sırbistan ile Borsna-Hersek arasındaki Sava Nehri’nde boğularak hayatını kaybetti.

İstanbul Bağcılar’da yaşayan Mehmet Nuri İlhan, eşi Necire İlhan ve çocukları Büşra (14), Umut Can (12), Betül (10) ve Azra (2) Almanya’ya gitmek üzere yola çıktı.

Rudaw’ın aktardığına göre aile, bir yıldır Sırbistan’da çalışan Ağrılı Daim Turan ile tanışarak birlikte yola devam etti.

20 Aralık 2022 tarihinde yola çıkan göçmenlerin bindikleri bot, Sırbistan ile Borsna-Hersek arasındaki Sava Nehri’ni geçmeye çalışırken alabora oldu.

Çocuklar Büşra ile Betül kıyıya çıkmayı başarırken, Daim Turan ile Mehmet Nuri, eşi Necire ve çocukları Umut Can ile Azra akıntıya kapılarak hayatlarını kaybetti.

Ulusal ve uluslararası kurtarma ekipleri, Sava Nehri’nde arama kurtarma çalışması başlatırken, hayatlarını kaybedenlerin cenazeleri 28 Aralık 2022’de bulundu.

Yapılan işlemlerin ardından 30 Ocak günü İstanbul’a getirilen cenazeler, yapılan otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Mardinli ailenin cenazeleri Midyat’a gönderildi.

Cenazesi yakınları tarafından teslim alınan Ağrılı Daim Turan’ın da bugün öğle namazına müteakip Gökçeali köyünde toprağa verileceği belirtildi.

Kurdistan Haberleri

PWK: Güney Kürdistan Başkaldırısı, Milli, Demokratik Birleşik Bir Hükümetle Devam Ettirilmelidir
Trump 5 yıl sonra ilk kez Kongre’nin ortak oturumuna hitap etti: “ABD geri döndü”
Arap liderler, Trump'ın Gazze vizyonuna alternatif olacak 53 milyar dolarlık planı onayladı
Diyarbakır’ın GES projesi onaylandı
Colani zirvede yardım istedi: Bu tehdit karşısında birlikte durmalıyız