Irak Başbakanı, Kürdistan'ın bütçe payını değiştirmeyecek

.

2021 yılı bütçe görüşmesi sürerken Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin, Kürdistan Bölgesi’nin 2021 Irak bütçesi yasa tasarısında belirlenen payının değiştirilmemesi gerektiğini söylediği ifade edildi.

Bugün başkent Bağdat'ta Irak Parlamentosu Maliye Komisyonu ve Bakanlar Kurulu bir araya gelerek 2021 Irak bütçesi yasa tasarısını ele aldı.

Irak Parlamentosu Maliye Komisyonu Üyesi Cemal Koçer, konuya ilişkin K24'e yaptığı açıklamada, Başbakan Mustafa Kazimi’nin Kürdistan Bölgesi’nin 2021 Irak bütçesi yasa tasarısında belirlenen payının olduğu gibi kalmasını istediğini dile getirdi.

Maliye Komisyon Üyesi Koçer, Kazimi’nin Kürdistan Bölgesi’nin payından herhangi bir değişikliğe karşı olduğunu ifade ettiğini belirterek, “Kazimi, Kürdistan Bölgesi için belirlenen payında herhangi bir değişiklik yapılmasından yana olmadığını ifade etti: Kazimi tasarıya herhangi bir müdahaleye karşı” ifadesini kullandı.

Koçer, Kazimi’nin Kürdistan Bölgesi’nin çalışan ve memur maaşlarıyla ilgili de düşüncelerini paylaştığını vurgulayarak, “Irak Başbakanı, Kürdistan Bölgesi’nin çalışan ve memur maaşlarının hiçbir şekilde siyasi çelişkilere kurban edilmesini istemiyor” sözlerine yer verdi.

Ortadoğu Haberleri

Türkiye’de neo-Nazi yapılanması “Ulusal Cephe” Zafer Partisi’ni destekliyorlar
Hamaney, Haniye suikastine karşılık olarak İsrail'e direkt saldırı emri verdi
ABD Dışişleri: Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesini desteklemiyoruz!
Meslek örgütlerinden AB'ye, Türkiye'de ifade özgürlüğü için mücadele etme çağrısı
ÇEVİRİ | James Jeffrey: ABD savaş sonrası Gazze’de çok uluslu idari yapı planlıyor