Irak Türkiye'nin hava ve kara yollarını kapatıyor

Irak Dışişleri Bakanlığı, Ankara Sidekan saldırılarının faillerini cezalandırıp soruşturana kadar Türkiye'ye giden hava ve kara yollarını kapattı.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Sehaf, Irak Dışişleri Bakanlığı'nın Türk ordusunun saldırılarına karşı iki ülke arasındaki 2009 anlaşmasını iptal ettiğini söyledi. Sözcü hava ve kara yollarının kapatılacağı bu kısıtlamalara Türk savunmasının da dahil edildiğini belirtti. Irak’ın, haklarını korumak için uluslararası hukuka bağlı olduğunu ancak diplomatik çabaların bu sorunları çözebileceğini ifade etti.


Sahaf, "Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisini iki kez davet ettik ve ülkelerinin Irak'ın egemenliğini ihlal eden saldırılarına iki kez sert tepkiler gösterdik ve bu muhtıralar aracılığıyla Ankara Hükümeti'ni iki Irak ordusu subayı ve bir asker öldürüldüğü Sidekan suçunun faillerini ifşa etmeye ve soruşturmaya çağırdık.”


Son olarak Sehaf, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'in Arap ve yabancı ülkelerle telefon görüşmeleri sırasında Irak topraklarının ve egemenliğinin birleşik korunmasına verdiği desteği tazelediğini söyledi.

 

Siyaset Haberleri

Cumhuriyet’i Çok Sevmiştim!
Diyarbakır'da Uluslararası Gastronomi Yarışması finalleri yapıldı
TMMOB Elektrik, İnşaat, Makina Mühendisleri Odaları ve Mimarlar Odası’nın Grand Kartal Otel Yangını Raporu Açıklandı
Van Belediyesi’ne şafak operasyonuyla kayyım
TÜSİAD'dan kayyım ve tutuklamalara tepki