Irak'ta aktivistlere yönelik suikastler devam ediyor

.

Irak’taki hükümet karşıtı protestolara katılan aktivistlere yönelik suikastlere bir yenisi eklendi. Dün Necef kentindeki protestoların tanınmış ismi aktivist Ahmed Hilu’ya yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Hilu saldırıda yaralı bir şekilde kurtuldu.

Irak medyasında yer alan haberlere göre, kimliği belirsiz silahlı bir grup Necef kentinde tanınmış halk önderi ve aktivist Ahmed Hilu’ya ateş açtı. Hilu’nun Necef Babil vilayetleri arasındaki Qasim ilçesinde saldırıya uğradı.

El Arabi Cedid televizyonu, Ahmed Hilu'nun saldırıdan yaralı bir şekilde kurtulmayı başardığını duyurdu. Necef halkının sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda Ahmed Hilu’nun yaralı olduğu ve bir hastanede tedavi edildiği görülüyor.  

Geçtiğimiz yıl Irak’ta bir çok vilayette düzenlenen protestolara katılan aktivistlere yönelik bir süredir silahlı saldırılar düzenleniyor. Saldırılarda çok sayıda aktivist hayatını kaybetti.

Saldırıların arkasında Sadr Hareketi’ne bağlı Seray Selam grubunun olduğu belirtiliyor.

Öte yandan dün başkent Bağdat’ın 180 kilometre güneyindeki Vasıt vilayetinde öfkeli halk protestoları başladı. Bu protestolar, eylemcilerin Vali Muhammed Cemil el-Miyahi ile yardımcılarının görevden alınması için sunduğu 10 günlük sürenin bitmesinin ardından geldi.

Ortadoğu Haberleri

Türkiye’de neo-Nazi yapılanması “Ulusal Cephe” Zafer Partisi’ni destekliyorlar
Hamaney, Haniye suikastine karşılık olarak İsrail'e direkt saldırı emri verdi
ABD Dışişleri: Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesini desteklemiyoruz!
Meslek örgütlerinden AB'ye, Türkiye'de ifade özgürlüğü için mücadele etme çağrısı
ÇEVİRİ | James Jeffrey: ABD savaş sonrası Gazze’de çok uluslu idari yapı planlıyor