IŞİD Kürt kentinde saldırdı: Ölü ve yaralılar var

IŞİD mensuplarının Hanekin kentine bağlı Gulale ve Nefthane ilçesi kırsalında düzenlediği iki ayrı saldırıda Iraklı 3 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti 7’si de yaralandı.

Haber Merkezi- Peşmerge İstihbarat Güçleri Komutanı Binbaşı Ahmed Mustafa, IŞİD mensuplarıunın dün gece Gulale ilçesine bağlı Subeyhid köyünde Irak ordusu askerlerine havan toplarıyla saldırdığını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Binbaşı Ahmed Mustafa, saldırıda 1 askerin öldüğünü, 2 askerin de yaralandığını kayedetti.

İkinci bir saldırının da Nefthane ilçesine bağlı Bahçe köyünde Heşdi Şabi menduplarına yönelik gerçekleştirildiğini dile getiren Mustafa, bu saldırıda da 2 Heşdi Şabi üyesinin öldürüldüğünü, 5’inin de yaralandığını belirtti.

Binbaşı Ahmed Mustafa, IŞİD mensuplarının dün gece ayrıca Diyala kentine bağlı İmam Weys ilçesinde 3 koldan Irak güvenlik güçlerine saldırı gerçekleştirdiğini, ancak çatışmaların sonuçları hakkında bilgi alınamadığını aktardı.

IŞİD mensupları 29 Ekim’de de Süleymaniye’nin Kifri ilçesine bağlı Gulleco kasabasında asayiş güçlerine saldırmış saldırıda 3 asayiş görevlisi şehit düşmüştü.  

Siyaset Haberleri

Selahattin Demirtaş: Barış sürecini destekleyeceğim
Cumhuriyet’i Çok Sevmiştim!
Diyarbakır'da Uluslararası Gastronomi Yarışması finalleri yapıldı
TMMOB Elektrik, İnşaat, Makina Mühendisleri Odaları ve Mimarlar Odası’nın Grand Kartal Otel Yangını Raporu Açıklandı
Van Belediyesi’ne şafak operasyonuyla kayyım