İsrail Savunma Bakanı Katz, "(Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara) Colani, her sabah Şam'daki başkanlık sarayında gözlerini açtığında, İsrail ordusunun kendisini Hermon’un zirvesinden izlediğini görecek." ifadeleriyle Suriye'deki geçici yönetime burdayız mesajı verdi.
The Times of Israel gazetesinin haberine göre Katz, İsrail ordusunun Hermon Dağı'nda (Cebel eş-Şeyh) dün ziyareti sırasında açıklamalarda bulundu.
Katz şöyle devam etti:
"(Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara) Culani her sabah, Şam'daki başkanlık sarayında gözlerini açtığında, İsrail ordusunun kendisini Hermon'un zirvesinden izlediğini görecek ve bizlerin burada ve güney Suriye'nin tüm güvenlik bölgesinde, Golan ve Celile sakinlerini onun ve cihatçı arkadaşlarının tehditlerinden korumak için bulunduğumuzu hatırlayacak."
Suriye'deki Dürzilere, İsrail’in verdiği desteğe dair de konuşan Katz, "Dürzilere karşı herhangi bir tehdidi ortadan kaldırmak için harekete geçeceğiz." diye konuştu.