"İsrail'in İran'a saldırmak için Irak hava sahasını kullanması kabul edilemez"

.

 Irak, İsrail'in Irak hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) resmi olarak bir protesto muhtırası sundu. 

Irak Hükümet Sözcüsü Basım Awadi, konuya dair yaptığı açıklamada, "Irak, BM Genel Sekreteri ve BMGK'ye resmi olarak bir protesto muhtırası sundu. Muhtırada İsrail'in Irak hava sahasını ve egemenliğini ihlali kınandı" dedi.

Irak Dışişleri Bakanlığı da aynı konuya ilişkin ABD ile temasa geçerek, stratejik anlaşma maddelerine göre ABD'nin Irak'ın güvenliğini ve egemenliğini korumaya kararlı olması gerektiğini hatırlattı.

Açıklamada ayrıca, "Irak Hükümeti, topraklarının egemenliği ve bağımsızlığına olan kararlığını bir kez daha teyit ediyor, bu ihlallere karşı çeşitli düzeylerde tedbir alıyor. Ayrıca Irak hava ve karasının diğer ülkelere, özellikle de komşu ülkelere saldırmak amacıyla kullanılmasına izin vermiyor. Bu tutum, Irak'ın bölgesel çatışmalarda topraklarının herhangi bir şekilde kullanılmasını önleyerek, bölgede istikrarı sürdürme politikası izleme kararlılığını yansıtıyor. Aynı zamanda Bağdat yönetimi, anlaşmazlıkların diyalog ve karşılıklı anlayış yoluyla çözülmesini de destekler" ifadesi kullanıldı.

Siyaset Haberleri

İran’dan saldırı açıklaması: Sınırlı hasar meydana geldi
Semavi: Türkiye; Doğu, Batı, Güney ve Kuzey Kürtleriyle ittifak kuracak
TUSAŞ saldırısı: Güler ve Yerlikaya PKK'ya işaret etti
Yenidoğan skandalı Anadolu'ya sıçradı: Birçok ilden "şüpheli bebek ölümü" ihbarı yağıyor
Türkiye’nin en büyük mülteci mezarlığı: Defin sayısı artıyor