Kamu Müteahhitleri Derneği, Rudaw’a konuştu diye başkan vekilini görevden aldı

.

Diyarbakırlı iş insanı Nedim Şimşek, Barzani’ye yakın Erbil merkezli Kürtçe yayın yapan Rudaw TV’ye müteahhitlerin sorunları üzerine röportaj verdi. Röportaj üzerine kurucusu ve başkanvekili olduğu Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği ( KAMİAD) açıklama yaptı: “Rudaw TV adlı sözde yayın organına çıktı. Dernek Yönetim Kurulu olağanüstü toplanmış, derneğimiz disiplin kuruluna sevk edilmiş, Başkanvekilliğinden uzaklaştırılmıştır." Şimşek Serbestiyet’e konuştu: “Rudaw TV’ye akıcı Kürtçe konuşamadığım için Türkçe konuştum. Açıklamalarımı onlar Kürtçeye çevirmişler. Koltuk savaşı mı, Kürt düşmanlığı mı adını koyamıyorum’’

KAMİAD Başkan Vekili Nedim Şimşek Irak Federal Kürdistan Bölgesi’nde Kürtçe yayın yapan kuruluşu Rudaw’averdiği söyleşiden dolayı disipline sevk edilerek görevden alındı. 

KAMİAD, kararın Erbil merkezli yayın kuruluşu RudawTV’ye, yönetim kurulunun onayı olmadan röportaj vermesi olduğunu açıkladı: 

Derneğimizin Başkan Vekili Nedip ŞİMŞEK Derneğimizin Yönetim Kurulu’nun onayı olmaksızın 23 Ağustos 2024 tarihinde ülkemizde yasal bir platform olmayan Rudaw TV adlı sözde yayın organına çıkmıştır. Kendisinin bu programda “KAMİAD Bşk. Vekili” sıfatını kullandığı bilgisi edinilmiş olup, Dernek Yönetim Kurulu olağanüstü toplanmış ve kendisinin bu programa katılması yönünde herhangi bir yönetim kurulu kararı alınmadığı, bahsi geçen programda verilen röportajın Derneğimizin onayı dışında olduğu, tasvip edilmediği ve kendisinin Derneğimizi temsilen yayına katılmadığı, bireysel hareket ettiği tespitli olup anılan kanala çıkması ve derneğimizin adını kullanması sebebiyle derneğimiz disiplin kurulan sevk edilmiş olup, disiplin süreci sonuçlanana kadar Başkanvekilliği ve derneğimiz ile ilgili tüm görevlerinden tedbiren uzaklaştırılmıştır.” 

‘’Rudaw’a daha önce konuştuğum da hiçbir problem olmamıştı hatta tüm yönetim kurulu da izlemişti’’

Serbestiyet’e konuşan Nedim Şimşek karar karşısında şaşkın: 

“Ben KAMİAD’ı kuran 15 kişiden biriyim. Genel başkan vekilliği süreci boyunca bütün basın kuruluşlarına konuştum. Daha önce de, 25 Kasım 2023’te Rudaw’a konuştum. O zaman hiçbir problem olmamıştı. Hatta tüm yönetim kurulu izlemişti. Yaptıkları açıklamada ‘Sözde yayın kuruluşu’ demişler. Rudaw TV  ülke genelinde 4 dilde: İngilizce, Arapça, Türkçe ve Kürtçe yayın yapan bir televizyon kanalıdır. Üstelik Rudaw TV’ye akıcı Kürtçe konuşamadığım için Türkçe konuştum. Açıklamalarımı onlar Kürtçeye çevirmişler’.”

Birileri bunu hazmedemedi. Koltuk savaşı mı Kürt düşmanlığı mı adını koyamıyorum. Diyarbakır yerelden bazı kişilerin ‘bu kanal siyasi bir kanaldır’ şeklindeki algıyı yönetim kuruluna lanse ettiğini düşünüyorum. Seçim süreci yaklaşıyor. Görevden alınmam bununla ilgili olabilir. RudawTV’ye müteahhitlerin sorunları dışında asla bir şey konuşmadım. Derneği hiçbir zaman hiçbir siyasi polemiğin içine çekmedim ama birileri beni bir siyasi polemiğin içine çekti.”

Şimşek, X hesabından da karara tepki gösterdi. 

Kurdistan Haberleri

1990’lı yıllarda yakılarak boşaltılmıştı: Tarihi köye ‘Sit’ yasağı
Kürdistani Bölgeler Kurulu: Araplaştırma politikası nüfus sayımını tehdit ediyor!
Dersimlilere göre uzun yaşamın sırrı organik beslenmek ve kul hakkı yememek
Hasta Türkçe bilmiyor diye muayene edilmedi
Hakurk, Gare, Kandil ve Asos’a hava saldırısı