Kayseri'de ırkçılık: Bu ülkede ikinci dil konuşulmaz; Kürt olsun, Çerkes olsun

.

Kayseri'de toplu taşıma aracında kendi aralarında Çerkesçe konuşan iki gence otobüsteki bazı yolcular ırkçı saldırıda bulundu. 

Kayseri'de toplu taşıma aracında kendi aralarında Çerkesçe konuşan iki gence ırkçı saldırıda bulunuldu. Yolculardan biri "Burası Türkiye, Türkçe dışında bir dil konuşmayacaksın" ifadeleri kullanırken, Kafkas Dernekleri Federasyonu saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Süreci takip edeceğiz" duyurusu yaptı.

Sosyal medyada dolaşıma giren bir video ile Kayseri'de toplu taşımada Çerkesce konuşan iki gence ırkçı saldırıda bulunulduğu öğrenildi. Videoda, söz konusu yolcunun, "Bu ülke Türklerin ülkesi Türk. Her şey Türk'tür, Çerkes değil. Bu ülkede ikinci dil konuşulmaz; Kürt olsun, Çerkes olsun… Kim olursa olsun. Bu ülke Türk'tür" dediği duyuluyor. Başka bir yolcunun ise "Çift dil konuşulduğunda ülke karışır" diyerek şahsa destek verdiği görülüyor. Çerkesçe konuşan gençleri ise "Tamamdır abi, eyvallah" diyerek karşılık veriyor.

‘BU ÇİRKİN DAVRANIŞI KABUL EDEMEYİZ’

Konuya dair sosyal medya paylaşımı yapan Kafkas Dernekleri Federasyonu yaptığı açıklamada, "Bugün kendini bilmez bir şahsın Çerkesçe konuşan gençlere olan nefretini sosyal medyada kaygıyla izledik. Anadilini konuşmak en temel hak iken soydaşlarımıza yapılan bu çirkin davranışı kabullenmeyeceğimizi belirtir sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz." dedi.

 

Kurdistan Haberleri

Kürtlerin efsanevi lideri Mele Mustafa Barzani 122 yaşında
Putin, "ilke olarak" ABD'nin ateşkes önerisini kabul etti
PWK’den Halepçe katliamı'nın yıldönümünde 5 dakikalık saygı duruşu çağrısı
ABD’li yetkili: Türkler istemeseydi Şam-SDG anlaşması imzalanmazdı
Fidan, Güler ve Kalın, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü