Konya'da doktorun öldürüldüğü olaya yayın yasağı getirildi

.

 Konya Şehir Hastanesi'nde görevli doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesi olayı hakkında yayın yasağı kararı alındı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan açıklamaya göre, Konya 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan karar, yazılı ve görsel medyanın yanı sıra web siteleri ve sosyal medyayı kapsıyor.

RTÜK’ten yapılan ilgili açıklamada, "Konya Şehir Hastanesi’nde meydana gelen silahlı saldırı olayına ilişkin Konya 5. Sulh Ceza Hakimliğinin 2022/2828 sayılı kararı ile yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyaya, olaya ilişkin haberlere yönelik yayın yasağı kararı getirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu ise "Medya Kuruluşlarımızın Dikkatine! Konya'da Konya Şehir Hastanesi'nde meydana gelen menfur saldırı ile ilgili yargı makamları tarafından yayın yasağı kararı getirilmiştir. Yayınlarda gerekli hassasiyetin gösterilmesi yargı kararı gereği zorunludur" şeklinde paylaşımda bulundu.

ORTADOĞU Haberleri

Fransa ve İsrail, İran'ın nükleer silah sahibi olmasını engelleme konusunda anlaştı
Iraklı siyasetçi Ammar Hekim: Silahlı gruplar ABD ile gerginlik yaratmayacaklarına söz verdi
Reuters analizi: Şara’ya Avrupa’nın şartları için açık çek verilmedi
Suriye'deki yabancı savaşçılar kimler ve onları ne bekliyor?
İran, Iraklı gruplara Amerikalılara ve İsraillilere karşı silahlı eylemleri durdurmalarını söyledi