Erbil Valisi, Diyarbakır Valisi’ne ‘Kürdistan’ hediyesini verirken basın önünde fotoğraf çekmiş ve sosyal medyada ırkçılık ta dahil değişik yorumlar yapılmıştı.
Bu yorumlardan en göze çarpanı ise, AKP eski milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş tarafından yapılan yorum oldu. Gündeş, iki valinin verdiği fotoğraf karesini sosyal medya hesabından paylaşarak, “Kürdistan diye bir ülke yoktur! Bu ne cüret!” dedi.
AKP eski milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş şu paylaşımda bulundu:
“Diyarbakır valisi’nin aldığı kitabın başlığı kabul edilemez! Kürdistan diye bir ülke yoktur! Sayın vali, siz Türkiye Cumhuriyeti’nin valisisiniz. Size hatırlatırım! Bu skandaldır! Bunun bir fotomontaj olmasını diliyorum, gerekli soruşturmanın yapılmasını istiyorum! BU NE CÜRET!”
Sosyal medyada birçok tepki alan bu paylaşım, Gündeş’in sözde Profesör ve Doktor unvanını da sorgulattı.
“Kürdistan resmi kaynakların hepsinde vardır”
Birileri sözde Prof. olan Gündeş’e ‘diplomanın ırkçılığı temizlemediğini’ ifade ederek kendisine AKP'de milletvekili olduğu dönemde genel başkanı ve şimdiki Türkiye Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürdistan'ın neresi olduğunu meclis kürsüsünden haykırdığını hatırlatmalı.
Acaba o dönem de böyle paylaşımlar yapmış mıydı? Elbette hayır!
Ayrıca Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi ile olan ilişkisi üst düzey diplomatik temaslarla devam etmekte ve karşılıklı ticaretler yapılmaktadır.
Pelin Gündeş, aynı zamanda bir ticaret insanıdır. İthalat ve ihracat alanında alınan ürünlerin hangi ülkeden geldiğine dair damga ya da resmi yazıların istendiğini çok iyi bilmektedir. Kürdistan’dan gelen bir malın Kürdistan’dan geldiği her türlü resmi kaynakta da bellidir.
Kendisi Profesör olabilir ama belli ki, ne Osmanlı kaynağı, ne Kanuni Sultan Süleyman’ın Kürdistan mektubunu, ne de Evliya Çelebi’nin seyahatnamesini okumuş. Okusa kendi resmi kaynaklarında dahi Kürdistan’ın varlığını görecektir.
“Ankara’da Kürdistan Bayrağı ile karşılanıyorlar”
Kürdistan Bölgesi’nden Türkiye’ye giden bir heyet ya da üst düzey yetkililer Türkiye’nin başkenti Ankara’da, Külliyede ve diplomatik temasların olduğu her yerde Kürdistan Bayrağı ile karşılanmaktadır.
Ayrıca büyük harflerle vurgulamak lazım “Habur gümrük kapısından çıkış yaptığınızda ‘Kürdistan’a hoş geldiniz’ tabelası ile karşılaşırsınız ve bu da resmidir. Ha unutmadan Habur sınır kapısı, Türkiye ve Kürdistan Bölgesi arasında yer alıyor.
Türkler için bu şekilde verilecek örnekler çok. Maalesef anlamak isteyen yok. Kürdistan’tan bir realite bir gerçekliktir. Ne kadar inkar edilse ne kadar şovenizmle yaklaşılsa da Kürt olan milyonlarca insan var.
Bu paylaşım gösteriyor ki Profesör ve bilim insanı dahi olsalar ‘Kürdistan’ onlar için dünyanın en tehlikeli durumu!
PeyamaKurd