Kürdistan Parlamentosu: "İran, bölge barışını tehlikeye atıyor"

.

İran’ın Kürdistan Bölgesi'ne yönelik son saldırılarına ilişkin Kürdistan Bölgesi Parlamentosu tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamada, saldırılara tepki gösterilerek Tahran yönetimi kınandı.

“Bu haksız saldırıları şiddetle kınıyoruz

Açıklamada, İran güçlerinin Erbil ve Süleymaniye vilayetlerinin çeşitli bölgelerine düzenlediği son füze ve drone saldırılarından endişe duyulduğu kaydedilirken, “Bu haksız saldırıları şiddetle kınıyoruz” mesajı verildi.

Kürdistan Parlamentosu açıklamasında, tüm komşularla ilişkilerin karşılıklı saygı ve çıkarlara dayalı olarak geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, birbirinin içişlerine karışmama ve uluslararası hukuk ve düzenlemelere tam uyum sağlanması gerektiği belirtti.

"Saldırılar bölge barışını daha da tehlikeye atar"

Açıklamanın devamında, “Hangi taraftan olursa olsun askeri saldırıları kınıyor, askeri çözüm ve mekanizmaların hiçbir sorunu çözmeyeceğine, bölge barışını daha da tehlikeye atacağına inanıyoruz" denilirken ayrıca şu değerlendirmelere yer verildi:

"Federal hükümete Kürdistan Bölgesi de dahil olmak üzere Irak'ın egemenliğini korumak için anayasal görevini yerine getirmesi ve bu yönde her türlü diplomatik tedbiri alması çağrısında bulunuyoruz. Bölgesel ve küresel güvenliği sağlamayı ve istikrarsızlığın gelişmesini önlemeyi BM Güvenlik Konseyi'nin ve uluslararası toplumun sorumluluğu olarak görüyoruz.”

Kurdistan Haberleri

Mesrur Barzani’den ‘Şengal’ açıklaması: 'Normalleşme için varılan anlaşma uygulanmalı'
ABD: Irak-Türkiye petrol boru hattı yeniden faaliyete geçmeli
"Türklerin Kürtleştirilmesi" iddialarının altında yatan gerçek: Kürt varlığının inkârı
Şok tespit: Tavşantepe köyünde Narin Güran dışında 15 çocuk ölümü!
İskandinavya'da bir ilk: İsveç, Ezidilere işkence suçlamasıyla bir kadına dava açtı