Kürt çocuklar hakkında ırkçı paylaşım yapan öğretmene soruşturma

.

Muş’un Bulanık İlçesinde görev yapan öğretmen Hafize Dal hakkında sosyal medyada Kürt öğrencilere yönelik paylaştığı ırkçı mesajların ardından soruşturma açıldı.

Muş’un Bulanık ilçesinde görev yapan öğretmenin, Kürt öğrencilere yönelik sosyal medya mesajları büyük tepki toplamıştı.

Fen Bilgisi Öğretmeni Dal’ın paylaşımları nedeniyle Valilik izniyle Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen hakkında soruşturma başlatmıştı.

Öğretmen paylaşımında “Bende tertemiz mis gibi çocuklarla ders yapmak istiyorum. Doğuda temizlik nedir bilmeyen çocuklar içerisinde hastalıklarla boğuşmak istemiyorum… Öğretmene değer verilmeyen bu ülkede öğretmen olduğum için çok pişmanım… 4 sene bu hataya mahkum edilmek istemiyorum…” ifadelerini kullanmıştı.

Öğretmenlik yapan Dal'ın Kürt öğrencilere yönelik aşağılayıcı paylaşımı

Dal’ın sosyal medya hesabında eğitim verdiği öğrencileriyle ilgili yaptığı bu paylaşımlar nedeniyle Bulanık Cumhuriyet Başsavcılığı da bugün öğretmen hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma açtı.

Rûdaw

Kurdistan Haberleri

Kürdistan Güvenlik Konseyi'nden Irak Başbakanına sert tepki!
ENKS'den Suriye Anayasa Bildirisi Hakkında Açıklama
İran'da zorunlu başörtüsü yasası tartışmaları sürüyor
“Binlerce Suriyeli Rus üssüne sığındı”
Diyarbakırlı sağlıkçılardan ortak talep; ‘Ana dilde hizmete yasal güvence’