Kürt partiler: Seçim sonuçları halkımız için hayırlı olsun

.

PSK, PWK ve PDK-T liderleri yayımladıkları mesajlarla Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin başarısı nedeniyle Kürdistan halkını tebrik etti.

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Bayram Bozyel, Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-T) Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, Kürdistan Parlamentosu seçimlerine ilişkin birer tebrik mesajı yayımladı.

“Kürdistan halkı kazandı!”

PWK lideri Mustafa Özçelik de “Kürdistan Parlamentosu seçimlerinde özgürlük, demokrasi ve Kürdistan halkı kazandı!” dedi.

Seçimlere katılımın yüzde 70'in üzerinde olduğuna dikkati çeken Özçelik, “Seçimin bazı eksikliklere rağmen barışçıl, demokratik, şeffaf bir ortamda ve şiddetten arındırılmış olması mutluluk verici bir mekandır. Kürdistan Bölgesi halkı seçime yüzde 70 oranında katıldı. Bu da seçime katılımın önceki yıllara oranla daha yüksek olduğunun göstergesi. Bu aynı zamanda halkın kendi iradesine sahip çıkması, özgürlük ve demokrasi adına da umut verici bir tablodur” ifadelerini kullandı.

Seçimlerin başarısı nedeniyle tüm siyasi partileri tebrik eden Özçelik, Kürdistan Bölgesi’nin karşı karşıya bulunduğu zorluklara vurgu yaptı.

Özçelik, “Kürdistan Bölgesel Parlamentosu seçimleri hassas bir dönemde yapıldı. Güney Kürdistan'da tüm partilerin, halkın iradesine ve seçim sonuçlarına saygılı, milli bilinçle, stratejik ittifakla yeni bir hükümet kurmasını umuyoruz” diye belirtti.

“Seçimler demokratik bir ortamda gerçekleşti”

PSK lideri Bozyel, “Federe Kürdistan Bölgesi'nde 20 Ekim 2024'te gerçekleştirilen parlamento seçimleri demokratik ve barışçıl bir ortamda gerçekleşti. Halkımız temsilcilerini seçmek için yüksek katılım göstererek sandık başına gitti ve oy kullandı. Oy oranı eskiye göre arttı” dedi.

Oy sayım sürecinin de aynı şekilde neticelendiğini kaydeden Bozyel, seçimlerin başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi tebrik etti.

Bayram Bozyel, “20 Ekim seçimlerinin sonuçlarını halkın özgür iradesiyle seçilen tüm parti, grup ve milletvekillerine tebrik ediyor, başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Başkan Barzani’yi tebrik ediyoruz”

PDK-T lideri Mehmet Emin Kardaş da tebrik mesajında partisi adına KDP’yi tebrik etti.

KDP’nin Özlümsüz Mele Mustafa Barzani’nin çizgisinde yürüdüğünü kaydeden Kardaş, “PDK-T olarak seçim zaferinden dolayı KDP’yi tebrik ediyoruz. KDP Genel Başkanı Sayın Mesud Barzani’yi tebrik ediyor, kendisine her zaman ve her koşulda başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurdistan Haberleri

Kürtlerin ‘ciğeri yaralı’ şairi: Cegerxwîn’in ölümünün üzerinden 40 yıl geçti
Partilerin ne kadar Hazine yardımı alacağı belli oldu
Başkan Neçirvan Barzani: Kazanan Kürdistan halkıdır
DTSO Başkanı Mehmet Kaya: Çözüm süreci tartışmaları ticarete olumlu yansıdı
Biden Aliyev'i Ermenistan ile barış anlaşmasını imzalamaya çağırdı