Lane Şex Mamondy: Kürdistan Bölgesi'nde kadına yönelik şiddet oranı azaldı

.

Kadına ve Aileye Yönelik Şiddetle Mücadele Dairesi Başkanı Lane Şex Mamondy, Kürdistan Bölgesi Hükümeti 9’uncu kabinesinde büyük suç işleyenlerin bir an önce tutuklanması için çok sağlam bir plan hazırlandığını bildirdi.

Kurdistan24’ün haber bültenine konuk olan Lane Şex Mamondy, “Kürdistan Bölgesi'nin tüm vatandaşları, şiddetin her türlüsünü ele alan bir yasanın bulunduğunun bilincinde, dolayısıyla Kürdistan Bölgesi'nde kadına yönelik şiddet azaldı.” dedi.

Kürdistan Bölgesi'nde “namus” gerekçesiyle kadınları öldürenlere yönelik hiçbir affın bulunmadığını kaydeden Lane Şex Mamondy, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin, vatandaşların Irak’ta uygulanmayan “Aileye ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kanun”undan haberdar olmaları için çok güzel bir plan geliştirdiğini söyledi.

Kadına ve Aileye Yönelik Şiddetle Mücadele Dairesi Başkanı, dokuzuncu kabinede büyük suçlar işleyenlerin bir an önce tutuklanması için çok sağlam bir plan hazırlandığını aktardı.

Erbil, Süleymaniye ve Duhok’ta tehdit edilen kadınlar için sığınma evlerinin bulunduğunu kaydeden Mamondy, “Bu sığınma evleri, kalacak yeri olmayan kadınların sorunları çözülene kadar barınması için Kürdistan Bölgesi Hükümeti tarafından inşa edildi.” diye konuştu.

Uluslararası Af Örgütü kadın haklarına ilişkin raporunda, “Kürdistan Bölgesi, kadın haklarının korunması ve aile içi şiddetle mücadeleye yönelik mevzuat açısından bir dizi olumlu adım attı.” ifadesi yer aldı.

Raporda, Kürdistan Bölgesi'nde şiddete maruz kalan kadınlar için geçici ve kalıcı barınaklar bulunduğu belirtildi.

K24

Kurdistan Haberleri

Şenyaşar davasında tutuklular hakkında tahliye kararı
Biden'dan Yahya Sinvar yorumu: ABD ve İsrail için güzel bir gün
Savaş uçakları Kerkük sınırını bombaladı
Eren Keskin: 15 Kürt kadın mahpusun tahliyesi 1 yıl ertelendi
Diyarbakır’da 8. Göğüs Hastalıkları Kongresi başlıyor