Lavrov: Türkiye muhaliflerle teröristleri ayıramıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Türkiye henüz militanlarla muhaliflerin eylemlerini ayıramıyor" dedi.

Haber Merkezi- Washington ziyaretinin ardından gazetecilere konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “İdlib terör yuvası haline geldi. Ne yazık ki bölgedeki Türk meslektaşlarımız henüz terör eylemlerine bulaşmamış silahlı muhalifleri El Nusralı teröristlerden ayırmaya yönelik sorumluluklarını yerine getirmedi” dedi.

Bunun zor bir iş olduğunun farkında olduklarını söyleyen Lavrov, “Vaktinde Obama yönetimi siyasi diyaloğa hazır olan militanları El Nusralı teröristlerden ayıracaklarını belirtmişti, ancak bu vaat yerine getirilmedi. Obama yönetimi bunu yapamadı” açıklamasında bulundu.

Washington’ın vaadini yerine getirmemesi nedeniyle ABD ile El Nusra arasında bir ilişki olduğundan şüphelendiklerini belirten Lavro, “Şüphemiz El Nusra’nın Suriye’nin meşru (Devlet Başkanı Beşar Esad) Esad yönetimine karşı kullanılmak için korunduğu yönündeydi” dedi.

Kaynak: Basnews

Siyaset Haberleri

Cumhuriyet’i Çok Sevmiştim!
Diyarbakır'da Uluslararası Gastronomi Yarışması finalleri yapıldı
TMMOB Elektrik, İnşaat, Makina Mühendisleri Odaları ve Mimarlar Odası’nın Grand Kartal Otel Yangını Raporu Açıklandı
Van Belediyesi’ne şafak operasyonuyla kayyım
TÜSİAD'dan kayyım ve tutuklamalara tepki