Londra’da kadınlar polisin öldürdüğü Sarah için sokaklara çıktı

.

Polis tarafından kaçırılıp katledilen 33 yaşındaki Sarah Everard için İngiltere’nin dört bir yanında binlerce kadın sokağa çıktı. Londra’daki eylemde polis saldırısı yaşandı, 4 kadın gözaltına alındı.

Bir polis tarafından kaçırıldıktan sonra katledilip cansız bedeni ormanlık alana atılan Sarah Everard için İngiltere’nin dört bir yanında binlerce kadın sokaklara çıktı. Kadınların, devlete ve polise öfkesinin sokaklara yansımasını istemeyen polis, koronavirüs önlemlerini bahane ederek eylemleri yasakladı. Yasağa rağmen yüzlerce noktada eylem ve anma etkinlikleri düzenlendi.

Sarah, İngiltere’nin başkenti Londra’nın güneyinde yürüyerek evine dönerken kaybolmuştu. Arkadaşları ve ailesi  33 yaşındaki Sarah Everard’ı hazırladıkları afişler ve sosyal medyada kayıp olarak uzun zaman aramışlardı.

“Reclaim These Street” (Sokaklarımızı geri alalım) adlı kampanya grubu, geçtiğimiz yıl 118 kadının katledildiğini ve bunun giderek tehlikeli boyutlara geldiğini belirterek, daha fazla güvenlik ve daha caydırıcı cezaların hayata geçmesi için sokak eylemlerine devam edeceklerini açıkladılar.

Avrupa Haberleri

İngiltere'de aşırı sağ karşıtları sokağa indi: 'Nefrete hayır'
ABD Irak'tan çekiliyor mu? Tarih verildi
Fransız vekiller, faşist RN'li Termet'nin elini sıkmadı
NATO zirvesine F-16 damgası: 4 üye ülke Kiev'e uçak göndermeye başlıyor
Fransa ikinci turda aşırı sağa dur dedi: Sol ittifak sandıktan birinci çıktı