Market "tedbirleri": Alıştıra alıştıra koşulsuz itaate doğru gidiyoruz

.

İçişleri Bakanlığı'nın, 81 il valiliğine "Market Tedbirleri" konulu genelge göndermesinin ardından yurttaşlar tepkilerini sosyal medyadan dile getirmeye başladı. Psikiyatrist Arzu Erkan Yüce: Alıştıra alıştıra öğrenilmiş çaresizlik, pasifizm ve koşulsuz itaate doğru gidiyoruz.

Ampul, pil, silgi, kalem gibi ürünlerin marketlerdeki satışının yasaklanmasının ardından pek çok kişinin aklında "Bu yasağın salgına ne gibi etkisi var?" sorusu oluştu. İnsanlar özellikle sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiriyor.

"Matbaayı da yasaklayın!"

Psikiyatrist Arzu Erkan Yüce: Bir gece de uyuyayım dedim bir uyandım kalem silgi yasak. Evde tableti olmayan öğrencinin kalemini de kırın! Suyumuz yavaş yavaş ısınıyor gibiydi, hızlanmaya başladı. Alıştıra alıştıra öğrenilmiş çaresizlik, pasifizm ve koşulsuz itaate doğru gidiyoruz. Yok mu bunun bir yolu? Batmadık sektör kalmasın diye sırayla mı yapıyorlar, hepimizi delirtmeye mi çalışıyorlar, alay mı ediyorlar, yahu mum, pil, ampul, kalem, silgi ile pandeminin ne alakası var. Matbaayı da yasaklayın."

"Basit bir kibrit aniden temel ihtiyaç olabilir"

Televizyon prodüktörü Armağan Çağlayan: "Bu market yasak listesini asla anlamadım. Muhayyileme sığmıyor olabilir. Neden kibrit, mum, kalem , ampul alamıyorum? Mantıklı bir açıklama varsa birisi anlatabilir mi? Eşitlik sebebiyle yasaklandığını yazmış arkadaşlar. E peki pazarlar da kapalı, o zaman sebze meyve satmakta yasaklansın! Bunun çözümü yasaklamak değil, küçük esnafa devlet desteği vermek. Mesela online alışveriş sitesinden istediğim siparişi verebiliyorum! Kargo da serbest. Her istediğim online eve geliyor? Bu da haksız rekabet. Bir diğer gerekçe de , bu ürünleri almaya gidenlerin marketlerde kalabalık yarattığıymış. Bulaşı arttırıyormuş. Fakat basit bir kibrit bile aniden temel ihtiyaç olabilir."

Kaynak: Bianet

SPOR Haberleri

Kürt kick boks sporcusu Almanya’da ses getirdi
Traore Amedspor için Diyarbakır'da
Amedstore arbane ve mızıka ekibinin gösterisi ile açıldı
WhatsApp, Zoom’a rakip oluyor
Bursa'da AmedSpor'a yönelik ırkçı saldırı