Mazlum Abdi'den 'Rojava'nın Tanınması Kampanyası'na destek çağrısı

.

 Suriye Demokratik Güçleri (HSD) Genel Komutanı Mazlum Abdi, ‘Rojava’nın Tanınması Kampanyası’na destek çağrısında bulundu.

Rojava devriminin 9’uncu yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan HSD Genel Komutanı Mazlum Abdi, ”Şimdi devrimi taçlandırma zamanı” dedi.

Twitter hesabından paylaşımlar yapan Abdi şunları söyledi:

18 Temmuz 2012’de gece saat: 20.00’de; Rojava devrimini başlatma kararı aldık. Bu devrimin bütün Kuzey ve Doğu Suriye halklarına kutlu olmasını diliyorum. Rojava devrimi halkımızı ve dünyayı IŞİD karanlığına karşı korudu ancak, şimdi devrimi taçlandırma zamanı.

Kobani bu akşam saat 20:00’de sosyal medyayda yapılacak kampanyaya destek çağrısında da bulundu: ”Kuzey ve Doğu Suriye’nin geleceğini güçlendirme kampanyasına birlikte başlatalım. Sesimizi dünyadaki bütün kurumlara ulaştıralım.” ifadelerini kullandı.

Kurdistan Haberleri

Ekrem İmamoğlu gözaltına alındı
Netanyahu: Orta Doğu’yu değiştireceğiz
Putin ve Trump anlaştı: 30 gün süreyle 'kısmi' ateşkes sağlandı
SOHR iç şavaş tehdidine dikkat çekti: 100 günde 6 bin 316 kişi öldü
Gazeteci İsmail Saymaz hakkında gözaltı kararı