Mustafa Özçelik: Kürdistan Yurtseverler Partisi’nin (PWK) adı resmi olarak kabul edildi, ama kapatma davası devam ediyor

.

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik:

Kürdistan Yurtseverler Partisi’nin (PWK) adı resmi olarak kabul edildi, ama kapatma davası devam ediyor

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PWK’nin yasal prosedürüne ve kapatma davasına dair, 10.08.2024 günü, PWK Diyarbakır İl Teşkilatı'nda açıklamalarda bulundu ve PWK tabelası asıldı.

PSK, HAK-PAR, DDKD, DILKURD, Şırnaklılar Derneği, Mazıdağlılar Derneği temsilcileri ile çok sayıda Kürt siyasetçi ve aydın ile PWK üye ve yöneticileri PWK’nin basın toplantısına katıldılar.

Mustafa Özçelik basın toplantısında şu bilgileri verdi:

''Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ve Kürdistan Demokratik Hareketi (TDK-TEVGER), bağımsız şahsiyetlerle birlikte, 9–10 Eylül 2023 tarihinde Diyarbakır’da Birlik Kongresi’ni gerçekleştire-rek, 10 Eylül 2023 tarihinde Kürdistan Yurt-severler Partisi (PWK)’ni kurdular.

Daha sonra, PWK’nin yasal bir parti olarak çalışmalarını yürütebilmesi için PAK, 17 Eylül 2023 tarihinde Ankara’da Çankaya Seçim Kurulu’nun gözetiminde 3. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Bu yasal kongrede PAK’ın (Kürdistan Özgürlük Partisi) ismi Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) olarak değiştirildi.

Ama, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Kürdistan Yurtseverler Partisi ismini yasal olarak işleme koymadı ve Kürdistan Yurtseverler Partisi olarak il ve ilçe kongrelerimizi gerçekleştirmemize izin vermedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu tutumu, Partiler Yasası’na aykırı bir tutumdu. Çünkü, Partiler Yasası’na göre, her partinin kendi genel kongresinde parti ismi, programı, tüzüğü ve logosunu değiştirme hakkı vardır.

Partimizin avukatları, Yargıtay ve Anayasa mahkemesi’ne yazdıkları yazılarla bu duruma itiraz ettiler ve Kürdistan Yurtseverler Partisi isminin yasal olarak kabul edilmesi gerektiğini dile getirdiler.

16 Mayıs 2024 tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nin değişmesinden sonra, Yargıtay’ın yeni başsavcısı Kürdistan Yurtseverler Partisi adına bize resmi bir yazı gönderdi.Bu da partimizin isim değişikliğinin resmi olarak kabul edildiği anlamına gelmektedir.

Kürdistan Yurtseverler Partisi’nin (PWK) kuruluşundan bugüne, bu isimle çalışmalarımızı sürdürdük. Bugünden sonra tüm parti teşkilatlarımızda Kürdistan Yurtseverler Partisi’nin (PWK) tabelalrını asacağız.

PWK hem meşru, hem de yasal bir partidir. PWK kendisini bir sivil ittiatsizlik partisi olarak tanımlamaktadır.

Kürdistan Yurtseverler Partisi’nin (PWK) ismi yasal olarak kabul edilmiş olmakla beraber, daha önce PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) hakkında açılan dava, bundan böyle Kürdistan Yurtseverler Partisi’nin (PWK) adına devam edecektir.

Bugüne kadar Anayasa Mahkemesi’nde partimizin ismini ve programını Kürtçe ve Türkçe olarak savunduk.Bundan böyle de PWK ismini ve programını Anayasa Mahkemesi’nde savunmaya devam edeceğiz. Hakkımızda açılan kapatma davasının düşürülmesini talep ettik, edeceğiz. Yasal ve meşru bir parti olarak çalışmalarımızı yürütme hahımız vardır, bu hakkımıza sahip çıkıyoruz.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Kürdistan Yurtseverler Partisi ismini yasal olarakkabul etmesi, özgürlük mücadelemizde tüm Kürt ve Kürdistanlıların önemli bir kazanımıdır; halkımıza kutlu olsun’’.

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Basın Bürosu

Kurdistan Haberleri

1990’lı yıllarda yakılarak boşaltılmıştı: Tarihi köye ‘Sit’ yasağı
Kürdistani Bölgeler Kurulu: Araplaştırma politikası nüfus sayımını tehdit ediyor!
Dersimlilere göre uzun yaşamın sırrı organik beslenmek ve kul hakkı yememek
Hasta Türkçe bilmiyor diye muayene edilmedi
Hakurk, Gare, Kandil ve Asos’a hava saldırısı